Στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων μεταφέρεται η 84άχρονη άστεγη!

Φιλοξενία στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, για την 84άχρονη άστεγη γυναίκα που εντοπίσθηκε το πρωί σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ

UpDate: (01/11-16.30) Σύμφωνα με νεότερη εξέλιξη, και μετά τη μεταφορά της 84άχρονης στο χώρο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να παραμείνει και ότι θα αναζητούσε .. συγγενείς (!) της, σε περιοχή της Αττικής. Από μια μακροσκοπική αποτίμηση της κλινικής της εικόνας, η υπέργηρη γυναίκα παρουσιάζει ενδείξεις αστάθειας και διαταραχής της ψυχικής της υγείας, ωστόσο εφόσον η ίδια δεν επιθυμεί να φιλοξενηθεί, δεν μπορεί κανείς να της επιβάλλει να παραμείνει στο χώρο του Αστέγων του Δήμου.

Μεταφέρεται σε φιλοξενία στο Πολυδύναμο Κέντρο Άστεγων του Δήμου Αθηναίων, εντός της επόμενης ώρας (01/11-15.00) η 84άχρονη γυναίκα, η οποία βρέθηκε να κοιμάται στον καναπέ του ΑΤ Συντάγματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, ενημερώθηκαν οι Αστυνομικοί του ΑΤ Συντάγματος,  να μεταφέρουν την 84άχρονη ώστε να μπει σε φιλοξενία στο χώρο που εδρεύει στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Λιοσίων και λειτουργεί στο κέντρο της πόλης, από το μέσα του περασμένου Απριλίου. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες δομές της πόλης, η οποία λειτουργεί ως χώρος φιλοξενίας και Υπνωτήριο, με δυναμική να φιλοξενήσει ως και 400 αστέγους.

Η κινητοποίηση των Αστυνομικών του ΑΤ Συντάγματος, για να βρουν φιλοξενία στην υπέργηρη, ηλικίας 84ετών, άστεγη γυναίκα, η οποία εντοπίσθηκε να επιβαίνει σε λεωφορείο της γραμμής “224” και η δημοσιοποίηση της αναζήτησης φιλοξενίας της, είχαν αίσια έκβαση για τη γερόντισσα. Οι αρμόδιοι των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων μόλις έλαβαν γνώση για την περίπτωσή της 84άχρονης, έδωσαν εντολή για άμεση μεταφορά της σε φιλοξενία στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

Σε εξακρίβωση στοιχείων της άστεγης, είναι Ελληνίδα, διατηρεί ΔΑΤ, ηλικίας 84ετών

Το πρωί της Κυριακής (01/11), επιβάτης της γραμμής “224” για Καισαριανή, έκανε δημόσια αναφορά για την άψογη διαχείριση του περιστατικού, από τον οδηγό της ΕΘΕΛ και τον Αστυνομικό ο οποίος κλήθηκε να παραλάβει υπέργηρη άστεγη γυναίκα η οποία έδειχνε να έχει απώλεια προσανατολισμού και είχε επιβιβαστεί στο λεωφορείο, «Το χαμόγελο της Κυριακής (.. ) Οι επιβάτες, εν είδει “σιωπηλού χορού“, ζήσαμε στιγμή μεγαλείου των μικρών ανθρώπινων ρυθμίσεων. Καλό μήνα…», κατέληγε το σχόλιό του.

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ από το NantiaReport.gr, προέκυψε ότι η 84άχρονη άστεγη γυναίκα, παρέμενε να κοιμάται στον καναπέ του ΑΤ Συντάγματος ! Καθώς παρά την εξαιρετική διαχείριση του περιστατικού από τον πρώτο Αστυνομικό που παρέλαβε την υπέργηρη άστεγη γυναίκα, ώστε να είναι ασφαλής και από τους Αστυνομικούς του ΑΤ Συντάγματος οι οποίοι της προσέφεραν νερό και φαγητό, ενώ οι προσπάθειες να επικοινωνήσουν με συγγενείς της, έμεναν αναπάντητες κλήσεις. Ωστόσο από επικοινωνία των Αστυνομικών του Τμήματος, με την αρμόδια Υπηρεσία για τους Αστέγους και Κοινωνικές Υπηρεσίες, για την φιλοξενία της γερόντισσας, η απάντηση που έλαβαν, ήταν ότι ..” λόγων υγειονομικού πρωτοκόλλου δεν δέχονται νεοεισερχόμενους”.. και αρνήθηκαν να την παραλάβουν. Για την 84άχρονη άστεγη γυναίκα, βρέθηκε φιλοξενία στο νεόδμητο Πολυδύναμο Κέντρο του Δήμου Αστέγων.

Αυταπόδειχτα αναγνωρίζεται η προσπάθεια για την υποστήριξη όσων πολιτών χρειάζονται τη συνδρομή και την υποστήριξη των Κοινωνικών Υπηρεσιών της πολιτείας. Με αφορμή την αρχική απάντηση προς τους Αστυνομικούς του Συντάγματος -προφανώς από υπάλληλο ή εθελοντή- ότι “..δεν δέχονται νεοεισερχόμενους..”  ίσως σε κάποιες περιπτώσεις η τυπολατρική ακολουθία του πρωτοκόλλου να γίνεται “δυσλειτουργική” στον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη για βοήθεια, καθώς κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, όπως και οι συνάνθρωποί μας, που βρίσκονται σε ανάγκη..