Άστεγη 84άχρονη κοιμάται στον καναπέ του ΑΤ Συντάγματος- Από το Δήμο δεν δέχονται φιλοξενία λόγω υγειονομικού πρωτoκόλλου

Υπέργηρη άστεγη γυναίκα η οποία εντοπίσθηκε σε λεωφορείο της γραμμής, παραμένει στο Αστυνομικό Τμήμα, καθώς δεν υπάρχει χώρος για την φιλοξενία της

Το πρωί (01/11), επιβάτης της γραμμής “224” για Καισαριανή, ο Γιώργος Μπολάνης, έκανε δημόσια αναφορά για την άψογη διαχείριση του περιστατικού, από τον οδηγό της ΕΘΕΛ και τον Αστυνομικό ο οποίος κλήθηκε να παραλάβει υπέργηρη άστεγη γυναίκα η οποία έδειχνε να έχει απώλεια προσανατολισμού και είχε επιβιβαστεί στο λεωφορείο, «Το χαμόγελο της Κυριακής (.. ) Οι επιβάτες, εν είδει “σιωπηλού χορού“, ζήσαμε στιγμή μεγαλείου των μικρών ανθρώπινων ρυθμίσεων. Καλό μήνα…», καταλήγει στη μαρτυρία του.

Από τον Αστυνομικό ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία ώστε να είναι ασφαλής η ηλικιωμένη και να ανευρεθούν οι οικείοι της. Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο ΑΤ Συντάγματος, με τους Αστυνομικούς να της προσφέρουν νερό και φαγητό, ενώ παράλληλα προχώρησαν στην διαδικασία εξακρίβωσης στοιχείων της. Σύμφωνα με πληροφορίες από Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, η ηλικιωμένη γυναίκας, όπως διαπίστωσαν οι Αστυνομικοί στο ΑΤ Συντάγματος , είναι Ελληνίδα, διατηρεί ΔΑΤ, και είναι 84ετών, ενώ δηλώνεται ως άστεγη.

Παρά την προσπάθεια από το ένστολο προσωπικό του ΑΤ Συντάγματος να επικοινωνήσουν με τηλεφωνικό αριθμό το οποίο του έδωσε η 84άχρονη καθώς υποστήριξε αντιστοιχεί σε κάποια συγγενή της, οι κλήσεις τους , παραμένουν αναπάντητες. Παράλληλα, από επικοινωνία των Αστυνομικών, με την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων για τους Αστέγους και Κοινωνικές Υπηρεσίες, ώστε να βρεθεί χώρος για την φιλοξενία της γερόντισσας, η απάντηση που έλαβαν, ήταν ότι λόγων υγειονομικού πρωτοκόλλου δεν δέχονται νεοεισερχόμενους και αρνήθηκαν να την παραλάβουν.

Μέχρι και αυτή την ώρα (01/11-13.30) η 84άχρονη, κοιμάται σε καναπέ του Αστυνομικού Τμήματος Συντάγματος, ενώ επείγει η ανεύρεση χώρου ή θέση σε Υπνωτήριο, για την φιλοξενία της .