Στο Πειθραχικό Συμβούλιο ο ΕΦ που πυροβόλησε στην αιματηρή ενέδρα του Δημήτρη Μάλαμα

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, με το ερώτημα της απόταξης, ο Ειδικός Φρουρός που βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας του 49άχρονου Δημήτρη Μάλαμα, και ανταπέδωσε τα πυρά κατά των “πληρωμενων” δολοφόνων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 41άχρονος Ειδικός Φρουρός που υπηρετεί στο Αλλοδαπών Αττικής, είχε εκκρεμή υπόθεση στο Εσωτερικών Υποθέσεων, από έρευνα που είχε διενεργηθεί από την Υπηρεσία το 2015, και αφορούσε καταγγελίες για την εισαγωγή ιδιωτών με πλαστά δικαιολογητικά, στην ΕΛΑΣ .
Κατά την έρευνα των στελεχών των Εσωτερικών Υποθέσεων, προέκυψε ότι ο Ειδικός Φρουρός, μεταξύ άλλων είχε προσληφθεί ενώ είχε υποβάλλει στα δικαιολογητικά του, πλαστό πτυχίο γλωσσομάθειας. Στην κλήση του σε απολογία, είχε υποστηρίξει ότι είχε λάβει το πτυχίο του από πιστοποιημένο Φροντιστήριο, χωρίς να μπορεί να διακριβώσει την γνησιότητά του. Με παρεμβάσεις και σχετικές εισηγήσεις, η υπόθεσή του, δεν τελεσιδίκησε, και με αφορμή την εμπλοκή του στο ένοπλο αιματηρό επεισόδιο (29/10), ο υπηρεσιακός του φάκελος, άνοιξε και πάλι.
Οι δύο Ειδιού Φρουροί- ο δεύτερος υπηρετεί στην ΥΑΔΑ- για τους οποίους έχει προκύψει ότι ακολουθούσαν το μολυβί BMW τύπου SUB, οταν οι δράστες της φονική ενέδρας πυροβόλησαν και δολοφόνησαν με Kalashnikov τον 49άχρονο Δημήτρη Μάλαμα, στην λεωφόρο Αθηνών, στο Χαϊδάρι, αναμένεται τις επόμενες 48 ώρες να κληθούν να καταθέσουν στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, προκειμένου να συνεχίσει ο πειθαρχικός σε βάρος τους έλεγχος.