Ανυπόγραφη ανάληψη ευθύνης στα επεισόδια της ΑΣΟΕΕ.. για τους “καταπιεσμένους της Χιλής”

Με ανυπόγραφο κείμενο, αναρχικοί/αναρχικές, αναλαμβάνουν την ευθύνη για τα επεισόδια έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Επιτέθηκαν σε διερχόμενη ΔΙΑΣ και έστησαν οδοφράγματα. Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, νωρίς το μεσημέρι (30/10-13.00) άτομα που βγήκαν από την ΑΣΟΕΕ, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμάτων, ενώ προκάλεσαν βανδαλισμους σε καταστήματα, έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, αποδίδουν τις καταστροφές σε “αλληλεγύη στους  καταπιεσμένους της Χιλής, ενώ δηλώνουν ότι χρησιμοποίησαν το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της ΑΣΟΕΕ ως ορμητήριο.

“..Κόψαμε την κυκλοφορία με αναμμένους κάδους στα δύο ρεύματα της Πατησίων -γεμίζοντας τον δρόμο με εκατοντάδες τρικάκια- επιδιώκοντας την σύγκρουση με τους μπάτσους. (..) Το ροζ είναι από τα αγαπημένα μας χρώματα. Ελπίζουμε να αρέσει εξίσου και στους ματατζήδες μιας που θα αναγκαστούν να γυρίσουν στη γαδά με ροζ στολή”.. (..) “..Αντιλαμβανόμαστε τα πανεπιστημιακά ιδρύματα όχι σαν ακαδημαϊκά άσυλα αλλά σαν καταφύγια κάθε λογής καταπιεσμένων, πεδίο οργάνωσης εξεγερμένων και ορμητήριο επιθετικών ενεργειών”..