Και οι αστυνομικοί.. “αρέσουν”!

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η ΕΛΑΣ – ενίοτε – έχει .. και χιουμορ

Οι επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛΑΣ είναι εξαιτερικά σημαντικές και σοβαρές με μεγάλη σημασία για το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη. Στην επικοινωνική εξωστρέφεια των επιχειρήσεων Υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, εκδίδονται ανακοινώσεις και συνοδεύονται από φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό. Με την εικόνα -σε κάποιες περιπτώσεις- να βοηθάει στην κατανόηση των γεγονότων.

Σε αυτό το σκεπτικό και η ανάρτηση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ (30/10) για την ειδική επιχειρησιακή δράση στην περιοχή της Ομόνοιας στην καταπολέμηση του παρεμπορίου, ανακοίνωση την οποία δημοσιοποίησε και στους λογαριασμούς που διατηρεί στα κοινωνικά δίκτυα. Από το Γραφείο Τύπου της ΕΛΑΣ, επελέγη φωτογραφία από την επιχείρηση, η οποία αποτυπώνει αστυνομικό της ΟΠΚΕ, σε έλεγχο εξακρίβωσης στοιχείων στο CarPC του περιπολικού.  Ωστόσο με μια πιο παρατηρητική ματιά, διακρίνεται (δεξιά) της εικόνας το ποτήρι καφέ του αστυνομικού.. “Μ αρέσεις!”

Είτε η “λεπτομέρεια” πέρασε απαρατήρητη είτε επελέγη για να αναδείξει το ανθώπινο πρόσωπο της προσωπικού της, σίγουρα διαπιστώνεται το.. χιουμορ της ΕΛΑΣ.

Για την επιχείρηση της ΕΛΑΣ, για την καταπολέμηση του παρεμπορίου (25/10) συμμετείχαν αστυνομικοί της Ομάδας Παρεμπορίου του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης Ευρύτερου Κέντρου της Αθήνας με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε, στην περιοχή της Ομόνοιας, στις οδούς Σοφοκλέους, Μενάνδρου, Γερανίου, Σατωβριάνδου, Ζήνωνος και Κεραμεικού.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, προσήχθησαν 16 αλλοδαποί, εκ των οποίων συνελήφθησαν 5, για κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος τρεις αλλοδαποί, ενας  για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα κι ένας για άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος. Στο πλαίσιο της ειδικής επιχείρησης, κατασχέθηκαν 14κλεμμένα κινητά τηλέφωνα, 81συσκευασίες λαθραίων καπνικών προϊόντων, €1.180, ενώ επιβλήθηκε πρόστιμο €200 για κατάληψη οδοστρώματος και συντάχθηκε πρωτόκολλο κατάσχεσης και καταστροφής τροφίμων συνολικού βάρους -206- κιλών, τα οποία απομακρύνθηκαν με απορριμματοφόρο του Δήμου Αθηναίων.

Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού και προγραμματισμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.