Στην Ολλανδία συνελήφθη ένας από τους δύο Σύρους δολοφόνους του Νίκου Τσακανίκα

Με Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης καταζητούμενος για ανθρωποκτονία, εντοπίσθηκε και συνελήφθη στην Ολλανδία ο ένας από τους δύο Σύρους δολοφόνους του Νίκου Τσακανίκα στη Χαλκίδα, τον περασμένο Νοέμβριο

Συνελήφθη στην Ολλανδία, ανήμερα Χριστούγεννα (25/12) από τις Ολλανδικές Αρχές, σε εκτέλεση Ευρωπαϊκού Εντάλματος, ο 46άχρονος (επ.) HOURAN (Ον.) YOUSEF, δολοφόνος (12/11) του επιχειρηματία Νίκου Τσακανίκα, από κοινού με τον έτερο συνεργό του, τον 27άχρονο (Επ.) ISSA (Ον.) BAYMAN, στη μονοκατοικία του, στην Έξω Παναγίτσα Χαλκίδας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, oι Oλλανδικές Αρχές εντόπισαν τον καταζητούμενο με Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, σε έλεγχο κατά την εξακρίβωση στοιχείων του, καθώς είχα καταχωρηθεί από τις Ελληνικές Αρχές, στο σύστημα αναζητήσεων της EUROPOL .

Ως δράστες της δολοφονίας του επιχειρηματία, έχουν ταυτοποιηθεί από τις Ελληνικές Αρχές,  δύο Σύροι λαθρομετανάστες οι οποίοι είχαν επαφές με τον 51άχρονο Νίκο Τσακανίκα . Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας,  εκδόθηκε Διάταξη Δημοσιοποίησης στα στοιχεία ταυτότητας, και για τις φωτογραφίες τους, καθώς σε βάρος τους ασκήθηκε Ποινική Δίωξη Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και ληστεία κατά συναυτουργία σε βάρος του Νίκου Τσακανίκα.  Τον επιχειρηματία  είχε εντοπίσει (112/11) δεμένο σε καρέκλα μέσα στην μονοκατοικία του στην Έξω Παναγίτσα της Χαλκίδας, η αδελφή του η οποία τον αναζητούσε από την προηγούμενη ημέρα .

Μετά από αυτή την εξέλιξη, αναμένεται μέσω των συνδέσμων της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, ο 46άχρονος (επ.) HOURAN (Ον.) YOUSEF, ως δολοφόνος του επιχειρηματία, να εκδοθεί στην Ελλάδα και μετά από την ταυτοποίηση του εντάλματος σύλληψης, η Ελληνική Δικαιοσύνη πρόκειται να αποφανθεί για τη νομική του μεταχείριση.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και του έτερου συνεργού του, του 27άχρονου (Επ.) ISSA (Ον.) BAYMAN γεννημένος – κατά δήλωσή του – στη Συρία, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης και αναζητείται .