Χαλκίδα: Δημοσιοποίηση στοιχείων για τους δολοφόνους του επιχειρηματία (φωτο)

Με Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, δημοσιοποίηση στα στοιχεία ταυτότητας, και τις φωτογραφίες των δύο λαθρομεταναστών δολοφόνων του επιχειρηματία από τη Χαλκίδα

Ποινικη δίωξη ασκήθηκε σε βάρος δύο λαθρομεταναστών, οι οποίοι κατηγορούνται για την δολοφονία και ληστεία του επιχειρηματία (12/11) Νίκου Τσακανίκα, στην Έξω Παναγίτσα της Χαλκίδας.

Πρόκειται για τους καταζητούμενους οι οποίοι αναζητούνται, λαθρομετανάστες υπηκόους Συρίας:

(Επ.) HOURAN (Ον.) YOUSEF του AHMAD και της KHADOUJ , γεν. την 01-06-1974 στη Συρία:

(Επ.) ISSA (Ον.) BAYMAN του KHALED και της AL YAH , γεν. την 10-02-1993 στη Συρία:

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία.

«Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί αφενός στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, διότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι κρίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των πράξεών τους, ήτοι χρήση βίας, αφετέρου δε, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, δια της συλλήψεως των ανωτέρω κατηγορουμένων, οι οποίοι είναι ύποπτοι φυγής, διότι δεν διαθέτουν γνωστή διαμονή.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22210 – 24574 και 22210 – 37033, του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας έως την 22-03-2021 και ώρα 15:00, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο Νόμο η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων» αναφέρεται στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η Δ.Α Στερεάς.