Έξω Παναγίτσα, Χαλκίδας: Τον δολοφόνησαν μέσα στη μονοκατοικία του- Τον εντόπισαν νεκρό, δεμένο σε καρέκλα

Από τις ενδείξεις και τα ευρήματα στο χώρο ο θάνατός του εκκεντρικού καταστηματάρχη της Χαλκίδας, αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια

Ο Νίκος Τσακανίκας, βρέθηκε δολοφονημένος μέσα στη μονοκατοικία που διέμενε

Νεκρό και δεμένο σε καρέκλα, με εμφανή τραύματα από ξυλοδαρμό και άγρια κακοποίηση στο πρόσωπο και το σώμα, εντόπισε το πρωί της Πέμπτης (12/11-10.00) μέσα στη μονοκατοικία του, στην Έξω Παναγίτσα Ευβοίας, τον 51άχρονο έμπορο γυναικείων ρούχων Νίκο Τσακανίκα η αδελφή του. Είχε ανησυχήσει καθώς δεν ανταποκρινόταν στις κλήσεις της και πήγε στη μονοκατοικία του, μόλις 6χλμ από την πόλη της Χαλκίδας προς Νέα Αρτάκη, για να δει τι έχει συμβεί,  χωρίς να έχει στις σκέψεις αυτή την εξέλιξη για τον αδελφό της.

Από την αυτοψία των Αστυνομικών της Ασφάλειας Χαλκίδας στο εσωτερικό της μονοκατοικίας, δεν υπήρχαν ενδείξεις παραβίασης του χώρου.

Διατηρούσε κατάστημα στο κέντρο της Χαλκίδας

Σύμφωνα με τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές, εκτιμάται ότι οι δράστες εισήλθαν στην οικία του Νίκου Τσακανίκα και τον αιφνιδίασαν, ενω δεν έχει αποσαφηνίσει αν κίνητρό τους ήταν η ληστεία . Υπό συνθήκες οι οποίες εν μέρει θα προσδιορισθούν κατά την νεκροτομή, οι δράστες έδεσαν τον έμπορο σε μια καρέκλα του, ενώ του κατάφεραν πολλαπλά χτυπήματα, και τον δολοφόνησαν.

Ο εκκεντρικός έμπορος, διατηρούσε κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων στο κέντρο της Χαλκίδας, δίπλα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. Ζούσε μόνος του στη μονοκατοικία του, καθώς η μητέρα του ζει μόνιμα στην Αμερική .

Ο Νίκος Τσακανίκας, όπως αναφέρουν όσοι τον γνώριζαν καθώς ήταν έντονα δραστήριος στα κοινά της πόλης, αν και έντονα κοινωνικός ήταν και εξαιρετικά προσεκτικός στις επαφές του, ενώ στα κοινωνικά δίκτυα απέφευγε να δημοσιοποιεί προσωπικά του δεδομένα, καθώς θεωρούσε ότι , «Δεν υπάρχει καμία ασφάλεια. Κυκλοφορούν hackers, οι οποίοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στα πάντα, άρα είναι μεγάλο ρίσκο να υπάρχουν προσωπικά στοιχεία στο ίντερνετ».

Προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Χαλκίδας, ενώ στο χώρο έχει μεταβεί κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, για ιχνηλασία στο χώρο, ενώ κλήθηκε Ιατροδικαστής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών .