Στη Στερεά ο Ασφαλειάρχης.. στην Ασφάλεια ο εμπνευστής της ΟΑΠ και Αττικάρχης ο Ηπειρώτης ΕΚΑΜίτης

Οι έκτακτες Κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ επέφερνα αλλαγές και στις νευρολογικές θέσεις του Ασφαλειάρχη του Αττικαρχη..

Δυο Υποστράτηγοι, Ηπειρώτης Γιώργος Ψωμάς και ο Πέτρος Τζαφέρης αναλαμβάνουν τη διοίκηση των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ στην Αττική με στόχο την υλοποίηση των εξαγγελιών του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αποκατάστασης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Ο Γιώργος Ψωμάς ξεκίνησε στην ΕΚΑΜ, την περιοδο του “μαζικού κυνηγητού” τίθεται στη Δυτική Αττική, βοηθος στην Ασφάλεια Αττικής και του απερχόμενου ΓΑΔΑ. Στις έκτακτες Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ, με τη  προαγωγή του στο βαθμό του Υποστρατήγου αναλαμβάνει ως Γενικός αστυνομικός Διευθυντής Αττικής.

Ο Πέτρος Τζαφέρης είναι ο εμπνευστής της νέας ομάδας της ΕΛ.ΑΣ που μεταξύ τους οι Αστυνομικοί αποκαλούν “Μαύροι Πάνθηρες”, πλέον εχει όνομα και ανταποκρίνεται ως Ομαδα Αμεσης Ανταπόκρισης “ΟΑΠ” που θα βγει επισημα στους δρόμους και θα επιχειρεί με Ειδικές Εντολές. Ως Υποστράτηγος τεθηκε Ασφαλειάρχης αντικαθιστώντας  τον αρχαιότερο ομοβαθμό του Γιώργο Κανέλο ο οποίος μετακινήθηκε στη Γενική περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, σε αντικατάσταση του Αστέριου Ματζιώκα ο οποίος αναλαμβάνει τη ΓΑΔΠ Θεσσαλίας μετά από πέντε χρόνια επιτυχημένης πορείας. Με θητεία σε Επιχειρησιακές Θέσεις και τη ΓΑΔΑ – στα Εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, το Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, με μετεκπαίδευση σε θέματα διεθνούς τρομοκρατίας, ενώ εχει συμετασχει σε αντιτρομοκρατικές διακλαδικές ασκήσεις της SOCEUR με τη συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ Ο Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ συνεργάστηκε στενά με τον ΓΓ του Υπουργείου και μέχρι πρόσφατα εα Α/Γ Κωνσταντίνου Τσουβαλα τεως Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ ενώ υπηρέτησε και στην Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων.