“Ήταν τόση η εμπιστοσύνη στους “εκ των έσω” που επέλεξαν Αξιωματικό χωρις εμπειρία της Υπηρεσίας, ως επικεφαλής;”

Κείμενο γνώμης Αστυνομικού, από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Nantiareport.gr *

..”Για τους συμμετέχοντες στις πορείες είμασταν πάντα “προέκταση του Κράτους” …. Τραυματισμοί και επιθέσεις στο προσωπικό των διμοιριών σε παράταξη γιατί “μπ** φυλάτε τ’ αφεντικά σας”….

Σε κάθε κυβέρνηση, τα συνθήματα τα ίδια…. το προσωπικό ίδιο…. οι διαδηλωτές και η “πολιτική του τοποθέτηση”, αλλάζουν….

Η ΔΑΕΑ είναι μια ιδιαίτερη Υπηρεσία…. Είμαστε ομάδα και παρά τις αντιπαραθέσεις μας σε προσωπικό επίπεδο (ανθρώπινο) στην Υπηρεσία είμαστε όλοι μαζί…. Ομάδα!

Αξιωματικοί έχουν έρθει νεαροί Υπαστυνόμοι και εχουν ολοκληρώσει την μαχιμη Υπηρεσία σε πραγματικά…. μάχιμη Υπηρεσία….

Και φτάνουμε στις εκλογές.. Μετά την “απόφαση Σανίδα” να μετακινηθούν οι κλούβες μπροστά από το Μαξίμου (και να μεταφερθούν απέναντι στην Κουμπάρη) για να “δείξει” καλή πρόθεση στην πρώην  Κυβέρνηση…. Ακούγαμε παντού την επόμενη των εκλογών, για “το νέο δόγμα Μητσοτάκη, απομάκρυνε τις κλούβες” που ακόμα δεν είχε αναλάβει….  Στις έκτακτες ….”από τη Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής τοποθετείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ως βοηθός” ….

Και ερχόμαστε να περιμένουμε στη Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής νέο Διευθυντή και ανακοινώνεται ο νεοπροαχθείς Ταξίαρχος Γιώργος Παππάς, από τη Δ/νση Αστυνομίας Πειραιώς (ως νέος Υπαστυνόμος είχε “κάνει” και στην Άμεση Δράση) …. Ήταν τόση η εμπιστοσύνη στους “εκ των έσω” που επέλεξαν Αξιωματικό χωρις εμπειρία της Υπηρεσίας και θα ανθρωπογεωγραφίας της, κάποιον που έγινε και έμεινε επι ΣΥΡΙΖΑ, ως Διευθυντής;…. Κάποτε μετράγαμε παράστημα στους Αξιωματικούς της ΔΑΕΑ και σήμερα υπολειπόμαστε σε δυνάμεις….

Είτε πρόκειται για προσωπική επιλογή της πολιτικής ηγεσίας είτε για βαθμολογική κάλυψη των κενών….

….. Τελικά ό,τι να ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ βγαίνει….”