Στη ΓΑΔΑ συνοδεία του δικηγόρου του, ο Δημήτρης Λιγνάδης

Με αφορμή τα δημοσίευμα στα οποία υπήρχε αναφορά για επικείμενη έκδοση εντάλματος σύλληψης στα στοιχεία του Δημήτρης Λιγνάδης μετέβη στη ΓΑΔΑ

Συνοδεία του δικηγόρου του (20/02-15.45) ο πρώην Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, μετέβη στη ΓΑΔΑ προκειμένου να δηλώσει παρόν για την υπόθεση που εκκρεμεί σε βάρος του με τις καταγγελίες που έχουν υποβληθεί.

Απο κοινού ανέβηκαν στο 10ο όροφο της Ασφάλειας και παρέμειναν εκεί περίπου ένα τέταρτο.  Σε επικοινωνία του Δημήτρη Λιγνάδη και του νομικού συμπαραστάτη του, ενημερώθηκε από το Διοικητή της ΔΑΑ ενημερώθηκαν ότι δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πρώην Καλλιτεχνικού του Εθνικού Θεάτρου και στην συνέχεια αποχώρησαν, δηλώνοντας ότι βρίσκονται στην διάθεση των Αρχών.

Σε δήλωση του ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας, ανέφερε ότι, «Ζητήσαμε αρμοδίως ενημέρωση από τις αρχές και λάβαμε την ενημέρωση από την Αστυνομία ότι μέχρι στιγμής ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν αναζητείται».

Ωστόσο στη συνέχεια εκδόθηκε στα στοιχεία του Δημήτρη Λιγνάδη και συνελήφθη σε εκτέλεση σε βάρος του εντάλματος σύλληψης. Το πρωί της Κυριακής (21/02) θα οδηγηθεί ενώπιον της 19ης Ανακρίτριας, από την οποία αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του.

Για τις εξελίξεις στην “υπόθεση Λιγνάδη” το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται, «H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».