Υπόθεση Λιγνάδη: Επίκεινται δικαστικές εξελίξεις στη νομική μεταχείριση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου

Καταιγιστικές εξελίξεις αναμένονται σε συνέχεια της έρευνας των Εισαγγελικών Αρχών για τα όσα έχουν καταγγελθεί κατά του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη

Με αφορμή τη νέα μήνυση κατά του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, για αδίκημα που δεν έχει παραγραφεί, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών συνεχίζει τη διερεύνηση των καταγγελιών αναφορικά με τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, λαμβάνοντας νέες καταθέσεις.

Στο ενδεχόμενο να θεωρηθούν επαρκείς ενδείξεις ενοχής οι καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, με στοιχειοθέτηση κατηγορητηρίου σε βάρος του, η νομική διαδικασία προβλέπει τη έκδοση εντάλματος σύλληψης. Η Δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης είναι σε εξέλιξης με την έρευνα να βρίσκεται σε εξέλιξη μετά και τη  νέα μήνυση, και όπως διαρρέεται από δικαστικές πηγές έχει ληφθεί κατάθεση από μία γυναίκα, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως σημαντική μάρτυρας, σύμφωνα με τα όσα φέρεται να έχει καταθέσεις, πρόκειται για βιωματική της εμπειρία, η  οποία μετέβη στις Δικαστικές Αρχές , συνοδευόμενη από δικηγόρο, και σχετίζεται με την υπόθεση.

Νωρίτερα, η Υπουργός Πολιτισμού Λινά Μενδώνη είχε κατονομάσει το Δημήτρη Λιγνάδη ως “επικίνδυνο άνθρωπο”,  οποίος την “εξαπάτησε”, μετά την δημοσιοποίηση μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, η οποία έχει κατατεθεί , από 35χρονο -σήμερα- άνδρα , ο οποίος δεν σχετίζεται με τον καλλιτεχνικό χώρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτή η  αναφορά βρίσκεται ήδη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κώστα Σπυρόπουλου, με τον καταγγέλλοντα να υποστηρίζει ότι το 2010 βιάστηκε από το σκηνοθέτη, καθώς φέρεται να έχει καταθέσει, «Ήμουν 14 χρόνων, πήγαινα στη Β’ Γυμνασίου. Μας πλησίασε λέγοντάς μας ότι ψάχνει νέα ταλέντα για το θέατρο. Μας είπε ότι είχε πολλές γνωριμίες και μπορούσε να βοηθήσει όποιον ήθελε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Μ’ έπαιρνε και πηγαίναμε σε συναυλίες πολύ γνωστών τραγουδιστών».

Ο συνήγορος του 35άχρονου άνδρα, Γιάννης Βλάχος, δήλωσε αναφορικά με την υπόθεση, ότι, «Κατατέθηκε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών μήνυση για βιασμό σε βάρος ανηλίκου. Το έγκλημα φέρεται να τελέστηκε το 2010 όταν το θύμα ήταν ηλικίας 14 ετών, μαθητής Β’ τάξης Γυμνασίου» και προσέθεσε, «Το έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί. Ο δράστης είναι πασίγνωστος-ηθοποιός το όνομα του οποίου απασχολεί τελευταίως εντόνως τη δημοσιότητα» ενώ τόνισε την ανάγκη να κινηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης «διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο».

Στις καταγγελίες του Βασίλη Κ., ο οποίος και σε τηλεοπτική του συνέντευξη αναφέρθηκε στην υπόθεση, έχει υποστηρίξει ότι σε ηλικία 15 ετών κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον Δημήτρη Λιγνάδη. Η συνήγορός του, Μαρία Κουρτέση, ανέφερε στην ίδια εκπομπή ότι γνωρίζει ακόμη δύο πρόσωπα τα οποία προτίθενται να καταθέσουν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα ως θύματα κακοποίησης.

Η «υπόθεση Λιγνάδη», έχει προκαλέσει μείζον ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, καθώς το βράδυ της Παρασκευής (19/02) το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «χυδαιότητα» από τον Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τα όσα καταλόγισε νωρίτερα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν ήταν προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού και κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για «άλλο ένα μεγάλο ψέμα».