Στα απολεσθέντα του ΜΕΤΡΟ: Μητέρα ξέχασε το μωρό της στον ανελκυστήρα και το παρέλαβε μετά από ανακοινώσεις στα μεγάφωνα

Τα αντανακλαστικά των υπαλλήλων της ΜΕΤΡΟ, προστάτευσε βρέφος η μητέρα του οποίου το ξέχασε στον ανελκυστήρα του σταθμού Συντάγματος, η ίδια αποβιβάστηκε στο Μοναστηράκι και ύστερα από αναγγελία στα μεγάφωνα, το παρέλαβε από τα απολεσθέντα

Στο σταθμό του Συντάγματος υπήρχαν αναφορές επιβατών για ξεχασμένο καρότσι στον ανελκυστήρα, και κλήθηκε το προσωπικό του Γραφείου Απολεσθέντων. Ωστόσο διαπιστώθηκε ότι, κάτω από τα σκεπάσματα, κοιμόταν ένα μωρό. Το καρότσι με το μωρό μεταφέρθηκε στο Σταθμαρχείο και από τα μεγάφωνα όλων των σταθμών εκδόθηκαν ανακοινώσεις για την ενημέρωση της μητέρας. Λίγο αργότερα εμφανίστηκε στα απολεσθέντα, έντρομη η μητέρα του βρέφους, καθώς είχε αποβιβαστεί στο Μοναστηράκι, για να το παραλάβει.

Σε άλλο περιστατικό,  νεαρή γυναίκα ανέφερε στην επιστολή της στο Γραφείο Απολεσθέντων Αντικειμένων της ΣΤΑΣΥ, «Έχω χάσει το άλλο μου μισό. Σας παρακαλώ πολύ, κάντε ό,τι μπορείτε για να το βρείτε, γιατί δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό. Το ένα γαντάκι που έχασε το άλλο..» έγραφε στο κείμενο. Για την ιστορία, το γάντι βρέθηκε και η κοπέλα «το παρέλαβε με κλάματα και μας είπε ότι ήταν της γιαγιάς της – ένα οικογενειακό κειμήλιο που έφερε πολλές αναμνήσεις και ήθελε οπωσδήποτε να βρεθεί», εξήγησε στο ρεπορτάζ της εφημερίδα «Τα Νέα» σε αφιέρωμα στα αντικείμενα που ξεχνούν οι επιβάτες του ΜΕΤΡΟ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΣΤΑΣΥ, κάθε χρόνο στο σταθμό “Ελ.Βενιζέλος”  στο Αεροδρόμιο εντοπίζονται 7.000- 8.000 αντικείμενα, ενώ από τις αποβάθρες και τα βαγόνια των μέσων σταθερής τροχιάς περισυλλέγονται περί 4.500-5.000 ξεχασμένα .