Σε μετάβαση για ανάληψη καθήκοντος – χωρίς επίσημο σε συνοδεία- ο Αστυνομικός στο επεισόδιο με τον πολίτη

Δεν ήταν σε συνοδεία επισήμου , στη διάθεση του οποίου υπηρετεί ο Αστυνομικός στο επεισόδιο με πολίτη  επί της Μιχαλακοπούλου

Ως θέση το NantiaReport.gr έχει επιλέξει να αποτυπώνει τα πραγματικά γεγονότα απόλυτα διασταυρωμένα και με εμπεριστατωμένη άποψη με επικαιροποίηση και παράθεση όλων των πλευρών, και σε απόλυτη απόσταση -καθώς δεν είμαστε οι άμεσοι αποδέκτες του προανακριτικού υλικού κατά τη διερεύνηση των περιστατικών- ως μεταφορείς πληροφοριών και απόψεων των άμεσα εμπλεκομένων σε περιστατικά αστυνομικής διερεύνησης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, η καταγγελία ηγετικού στελέχους της αναρχικής συλλογικότητας με συνημμένο βιντεοληπτικό υλικό μικρής διάρκειας και αποκομμένο -από το περιστατικό από την έναρξή του μέχρι την ολοκλήρωσή του- αποδίδεται σε πραγματικό χρόνο, δηλαδή το πρωί της Δευτέρας 27/04 περί ώρα 12.30. Στο ίδιο βιντεοληπτικό υλικό -κακής ποιότητας όπως σημειώνεται λόγω κάμερας κινητού – προκύπτει η παρουσία δύο δικύκλων και εμπλεκόμενων πολιτών με πολιτικά. Από τον  αριθμό κυκλοφορίας η μεγάλου κυβισμού μηχανή με το χαρακτηριστικό μπλε led κάτω από τη μπαγκαζιέρα ,τα οποία φέρουν τα υπηρεσιακά και κατά παράβαση και κάποια συνοδευτικά δίκυκλα επισήμων, προκύπτει ως ακαταχώρητη ΜΟΤΑ , παρά το ότι στην αρχική καταγγελία από το στέλεχος του Ρουβίκωνα, αποδίδεται σε δίκυκλο της ΕΛ.ΑΣ σε συνοδεία επισήμου “Υπουργού”!

Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ για περισσότερες από 24ώρες παρέμεινε “άφωνη” για το περιστατικό, το οποίο ωστόσο είχε μεγάλη διασπορά στα κοινωνικά δίκτυα, σε αναπαραγωγή και σχολιασμό. Στην ίδια “αφωνία” και “απουσία” και οι ομιλητικότατοι σε άλλα περιστατικά συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ. Με ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ το απόγευμα της Τρίτης (28/04) επιβεβαίωσε την εμπλοκή Αστυνομικού σε επεισόδιο με πολίτη όπως έχει καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικό, με την ενεργούμενη έρευνα να έχει ανατεθεί στο Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr όπως έχει προκύψει από τη εσωτερική έρευνα, το δίκυκλο μεγάλου κυβισμού με τα led μπλε φώτα, ανήκει στη Διεύθυνση Επισήμων με υπηρεσιακή διάθεση στη συνοδεία κυβερνητικού στελέχους. Ο άνδρας με την ενεργό εμπλοκή με πολίτη προκύπτει να είναι Αστυνομικός της Επισήμων, με εμπειρία  με ενδεικτικό της, όπως μας παραθέτουν συνάδελφοί του, μέχρι τον περασμένο Ιούνιο ανήκε στην προσωπική συνοδεία Υπουργού της προηγούμενης Κυβέρνησης , ο οποίος στη συνέχεια διατέθηκε στη συνοδεία επισήμου στελέχους της Κυβέρνησης χωρίς Υπουργική θέση.

Τα στοιχεία του επισήμου, όπως διατυπώνεται από υπηρεσιακές πηγές, τέθηκαν στο πεδίο έρευνας ως προς την εξέταση για ενδείξεις διάθεσης παροχής υπηρεσιών εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας. Όπως έχει προκύψει κατά την εσωτερική έρευνα, για τον Αστυνομικό, ο οποίος εντός της  ημέρας (29/04) έχει κληθεί να παραθέσει τον αιτιολογικό του ισχυρισμό στο Εσωτερικών Υποθέσεων, προέκυψε ότι κατά το χρόνο προσδιορισμού του επεισοδίου,  είχε παραλάβει το υπηρεσιακό δίκυκλο προκειμένου να μεταβεί σε ανάληψη υπηρεσίας. Ισχυρισμό τον οποίο φέρεται να έχει υποστηρίξει  μεταξύ των επαφών του και ο ίδιος, καθώς φέρεται να παραθέτει την εκδοχή  ότι ήταν εκτός υπηρεσίας και είχε κίνηση με το υπηρεσιακό δίκυκλο σε ανάληψη υπηρεσία με προορισμό το Μέγαρο Μαξίμου. Έκρινε τον πολίτη “απειλή” καθώς ακολουθούσε όμορη πορεία και τον εξύβρισε , με τον ίδιο να χάνει τον έλεγχο αυτοσυγκράτησης να ακινητοποιεί το υπηρεσιακό δίκυκλο και ενεπλάκη μαζί του .

Από τους συναδέλφους του όπως μεταφέρεται αξιολόγηση του περιστατικού όπως έχει αποτυπωθεί στο αποσπασματικό υλικό δευτερολέπτων το οποίο έχει δημοσιοποιηθεί , κρίνεται αντεπαγγελματική η συμπεριφορά την οποία επέδειξε ο Αστυνομικός, η  διαχείριση του περιστατικού απαράδεκτη,  καθώς στο ενδεχόμενο να ήταν σε συνοδεία και αν όντως ο πολίτης αποτελούσε “απειλή” σε επικείμενο “αντιπερισπασμό” σε απόπειρα να πλήξουν το “στόχο”, θα είχαν πετύχει το στόχο τους, καθώς ο συνοδός ενεπλάκη μαζί του αντί να ενημερώσει υπηρεσιακά και να ακολουθήσει κανονικά το δρομολόγιο του.

Από το Εσωτερικών Υποθέσεων εξετάζονται τα πραγματικά γεγονότα του επεισοδίου – όπως έχει μερικών καταγραφεί στο επίμαχο βιντεοληπτικό υλικό- με τα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται να έχουν ήδη ταυτοποιηθεί ενώ αναζητείται ο πολίτης προκειμένου να εξετασθεί καθώς παρά την έκταση που έχει λάβει το επεισόδιο δεν έχει εμφανιστεί σε Αστυνομική Υπηρεσία, ενώ δεν υπάρχει εγγραφή για το επίμαχο συμβάν. Τόσο ο Αστυνομικός όσο και το δεύτερο άτομο έχουν κληθεί προκειμένου να παραθέσουν την προσωπική τους παράθεση για τα γεγονότα και την εξέλιξη του πραγματικού περιστατικού. Παράλληλα αναζητείται βιντεοληπτικό υλικό και μαρτυρίες από πολίτες και επιχειρήσεις – καταστήματα στο σημείο καθώς σε μικρκή απόσταση υπάρχει τραπεζικό υποκατάστημα και το σημείο είναι έναντι πρατηρίου καυσίμων στο κατερχόμενο της Μιχαλακοπούλου προς Αθήνα, κατά τη διαδρομή των δύο δικύκλων μέχρι το επίμαχο σημείο προστριβής και επεισοδίου μεταξύ των οδηγών , ώστε να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες και τα πραγματικά περιστατικά.