Γλυφάδα: Αρνήθηκε έλεγχο, επιχείρηση διαφυγή, ακολούθησε καταδίωξη και συνελήφθη πεζός … για κάνει επίδειξη στη συνοδό του!

Χωρίς να έχει κάτι να αποκρύψει, όπως αποδείχθηκε, επέλεξε αν αναπτύξει ταχύτητα σε σήμα ελέγχου ενώ στο όχημά του επέβαινε και φίλη του, για να της κάνει… επίδειξη!

Στην περιοχή της Γλυφάδας, Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ σε σταθερό σημείο ενεργούσαν ελέγχους, όταν ο οδηγός σε ασημί Smart , δε σταμάτησε σε σήμα τους (29/04-03.00).  Με αναστροφή στη συμβολή της Λ.Ποσειδώνος με την Καράγιωργα και έστριψε στην πλατεία Βεργωτή.

Τα πληρώματα της ΔΙΑΣ με ενημέρωση Κέντρου καθώς κρίθηκε ύποπτη η αντίδραση του οδηγού ακολούθησαν καταδίωξη και παρά τα ηχητικά και τα σήματα για να ακινητοποιήσει το όχημα, συνέχισε πορεία επί της Κωνσταντίνου Καραμανλή. Στη συμβολή της Ροδόπης στον παράδρομο της Λ.Βουλιαγμένης, και αφού παραβίασε τρεις ερυθρούς σηματοδότες στο ύψος της Αλίμου, με τα πληρώματα της ΑΔ να τον ακολουθούν, στο ύψος της Αλίμου, αναγκάστηκε να ανακόψει ταχύτητα. Εγκατέλειψε το όχημα του και επιχείρησε να διαφύγει πεζός.

Οι Αστυνομικοί συνέχισαν πεζή καταδίωξη και τον συνέλαβαν. Κατά την εξακρίβωση στοιχείων του, προέκυψε ότι οδηγός του οχήματος είναι 30άχρονος Αρμένικης καταγωγής , έχει απασχολήσει με ποινικά αδικήματα. Σε ερωτήσεις για τους λόγους που δεν σταμάτησε για έλεγχο υποστήριξε όχι “δεν είχε λόγο” και εκτιμάται ότι πρόθεσή του ήταν να κάνει “επίδειξη” στη συνοδό του. Όπως ανέφερε η νεαρή γυναίκα , η οποία  επέβαινε στο όχημα και προσήχθη μαζί του , υποστήριξε ότι του ζητούσε σε όλη τη διαδρομή μόλις αντιλήφθηκε ότι οι Αστυνομικοί τους ακολουθούσαν για έλεγχο, να ακινητοποιήσει το όχημα του, χωρίς να βρει ανταπόκριση.

Με την αυτόφωρη διαδικασία παραπέμφθηκε.