Σε εξαρτησιογόνες ουσίες, αποδίδεται ο θάνατος του Νιγηριανού Εμπουκά

Το ιατροδικαστικό πόρισμα για τα αίτια θανάτου του Νιγηρινού στα κρατητήρια του ΑΤ Ομονοίας, αποδίδει σύμφωνα με πληροφορίες το θάνατό του, σε ισχαιμική αλλοιωση μυοκαρδίου και λήψη εξαρτησιογόνων ουσιών.

Με τα στοιχεία της προανακριτικής έρευνας από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, να μην έχει προκύψει Αστυνομική Βια, για το θάνατο του 34άχρονου Νιγηριανού Εμπουκά (οπως τον προσφωνούσαν) με το πραγματικό του όνομα MAMAN SHUBEK, στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης έρχεται ως αυταπόδεικτη επιβεβαίωση των ισχυρισμών της ΕΛΑΣ.

Συμφωνα με πληροφορίες για το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης, προκύπτει ότι ο  34άχρονος Νιγηριανός, ο οποίος προσήχθη για εξακρίβωση στοιχείων (08/02) στο ΑΤ Ομονοίας, κατέληξε από πνευμονικό οίδημα  καθώς κατά τη νεκροτομή ευρήματα εντοπίζουν ισχαιμική αλλοιωση του μυοκαρδίου ενώ από τις τοξικοιστολογικές προκύπτει η λήψη εξαρτησιογόνων ουσιών. Όπως προέκυψε από το ποινικό του μητρώο, ο 34άχρονος Νιγηριναός ήταν σεσημασμένος για εμπόριο ναρκωτικών- είχε συλληφθεί 7 φορές για ναρκωτικά- ενώ το 2016 είχε προσπαθήσει να καταπιεί 10,8g ηρωίνης.

Ο Εμπουκά – MAMAN SHUBEK- από τη Νιγηρία, σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών, κατέληξε μέσα στο κρατηρήριο.

Αναρχικές συλλογικότητες και ατομα του “χώρου” με πορείες και κινητοποιήσεις που κατέληγαν σε ακραίες εκδηλώσει βιας κατά Αστυνομικών, εσκεμμένα απέδιδαν ευθύνη στην ΕΛΑΣ για το θανάτο του Νιγηριανού. Ενώ δημμιουργήθηκε και κίνημα #JusticeForEbuka, με έωλες και αβάσιμες κατηγορίες να αποδίδουν ευθύνη στην ΕΛΑΣ και το ένστολο προσωπικό του ΑΤ Ομονοίας.Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, είχαν εκδοθεί διαδοχικά δύο ανακοινώσεις σχετικά με δημοσιεύματα που είχαν αναφορά στο  θάνατο του Νιγηριανού. Το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης έρχεται να προσδιρίσει το θάνατο του Νιγηριανού, σε παθολογικά αίτια και αλλοιώσεις, σε συνδιασμό με χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών.

Αυτά σε αποκατάσταση της αλήθειας, που προκάλεσε για άλλη μια περίπτωση ΕΔΕ για το ένστολο προσωπικό.