“Μοναδικό παγκοσμίως το φαινόμενο επιθέσεων σε πρεσβείες!”

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, από τον τομεάρχη Εξωτερικών, βουλευτή Β΄ Αθήνας, Γιώργο Κουμουτσάκο, και τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Λάρισας, Μάξιμο Χαρακόπουλο.

«Το κλίμα βίας και ανομίας που κυριαρχεί στη χώρα επί ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβάνει, δυστυχώς, και στόχους διπλωματικών αποστολών, πρεσβευτικών και προξενικών κατοικιών, ξένων Ινστιτούτων, από την αγαπημένη κυβερνητική “συλλογικότητα” του Ρουβίκωνα. Τα φαινόμενα αυτά, τα οποία είναι μοναδικά σε όλον τον ευρωπαϊκό χώρο εκθέτουν διεθνώς την Ελλάδα ως χώρα μειωμένης ασφάλειας», αναφέρουν από κοινού στην ερώτησή τους οι δύο Βουλευτές της ΝΔ.

Στην ερώτησή τους τα δύο στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν ότι «η διάχυση της ανομίας, εγκληματικότητας και ανεξέλεγκτης δράσης καταδρομικών ομάδων αποτελεί δυστυχώς μια θλιβερή καθημερινότητα στη χώρα μας. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2 και 3 Μαρτίου γίναμε μάρτυρες σοβαρών επεισοδίων βίας και επιθέσεων με πρωταγωνιστές από χούλιγκαν και εισβολείς σε γήπεδα, μέχρι κουκουλοφόρους αντιεξουσιαστές σε καταδρομικές επιθέσεις με κορωνίδα την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως και την επίθεση με μολότωφ στο τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης». Όπως υποστηρίζουν «αναδείχθηκε έτσι και πάλι μια ιδιαίτερα σοβαρή και προσβλητική για την εικόνα της Ελλάδας πτυχή του φαινομένου της ανομίας που έχει εγκατασταθεί στη χώρα εξαιτίας της κυβερνητικής ανοχής. Πρόκειται για τις επιθέσεις εναντίον ξένων διπλωματικών αποστολών, πρεσβευτικών κατοικιών και άλλων ξένων θεσμικών εκπροσωπήσεων (επιμελητηρίων και ινστιτούτων) πού δυστυχώς αποτελούν συχνό φαινόμενο τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Στην ερώτηση αναφέρονται αναλυτικά όλες οι επιθέσεις σε διπλωματικές αντιπροσωπείες κατοικίες διπλωματών από το 2015 έως σήμερα και επισημαίνεται ότι «η συνολικά απαράδεκτη αυτή, μοναδική στα διεθνή δεδομένα, εικόνα είναι βαθιά προσβλητική για την Ελλάδα. Επιθέσεις τέτοιου τύπου έχουν πολλαπλές αρνητικές συνέπειες για τη χώρα. Πέραν του ότι εμπεδώνουν την αίσθηση της ανομίας και ανασφάλειας, προβάλλουν εικόνα αδυναμίας και πλήττουν και αμαυρώνουν τη δημόσια εικόνα και το κύρος της Ελλάδας στο εξωτερικό. Παρά τις επίμονες ρητές καταδίκες και έντονες αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση προφανώς συνεχίζει να αδρανεί μπροστά στα φαινόμενα αυτά, γεγονός που αποδεικνύεται από τις συνεχιζόμενες και επαναλαμβανόμενες επιθέσεις».