ΑΤ Ομονίας: Μολώτοφ από αντιεξουσιαστές και αλληλέγγυους σε βάρος της διμοιρίας

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, με ρίψεις μολώτοφ κατά Αστυνομικών διμοιρίας και χρήση σε απώθηση των ταραξιών από τα ΜΑΤ

Σοβαρά επεισόδια προκαλούν αντιεξουσιαστές και αλληλεγγυοι, που συμμετείχαν σε προγραμματισμένη πορεία προς το ΑΤ Ομονοιας.
ΜΟΛΩΤΟΦ_ΑΚ_ΑΤΟμονοιας

Νωρίτερα ξεκίνησε συγκέντρωση στα Προπύλαια με την πορεία μέσω της Πανεπιστημίου να κατευθύνεται στο ΑΤ Ομονοίας. Αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές συλλογικότητες κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, με πρόσχημα το θάνατο του Νιγηριανού λαθρομετανάστη Εμπουκά Μαμασουμπέκ.

Με την άφιξη της πορείς αντιεξουσιαστών και αλληλέγγυως έξω από το ΑΤ Ομονοίας, Αστυνομικές διμοιριες και πληρώματα της ΑΔ είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά της Αστυνομικής Υπηρεσίας.

NantiaReport_ΑΤΟμονοιαςΟι νεαρόι φωνάζοντας συνθηματα και με προσχημα τη διαμαρτυρία για το θανατο Νιγηριανού -μετά την προσαγωγή του στο ΑΤ Ομονοίας– για τα αίτια που προκάλεσαν ο θάνατό του, ενώ δεν προκύπτει Αστυνομική Βια, επιτέθηκαν (26/02-19.30) στις Αστυνομικές δυνάμεις. Άμεση η εντολή του Κέντρου, για χρήση χημικών ως επιχειρισιακή τακτική στην απώθηση των ταραξιών.

Οι νεαροί με λοστους και ρόπαλα, κινήθηκαν προς τη Χαλκοκονδύλη, σπάζοντας και προκαλόντας βανδαλισμούς ενώ πυρπολούσαν κάδους και απέρριπταν μολώτοφ.

Στο κέντρο της Αθήνας η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική με πεζούς και οδηγούς να αναζητούν οδούς διαφυγής από το πεδίο αντιπαράθεσης ..αντιεξουσιαστών και Αστυνομικών.