Σε δίκη οι 13 Σωφρονιστικοί για το θάνατο του Αλβανού δολοφόνου βαρυποινίτη, Ίλι Καρέλλι

Στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί 13 Σωφρονιστικοί του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας Σερρών για το θάνατο στο κελί του Αλβανού δολοφόνου Σωφρονιστικού Υπαλληλου των Φυλακών Φωκίδας

Εκδικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης η υπόθεση για τον θάνατο του βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, το 2014. Σε βιντεοληπτικό υλικό από εσωτερικές κάμερες ασφαλείας του Σωφρονιστικού Καταστήματος έχουν αποτυπωθεί Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι να έχουν εγκλωβίσει τον -τοτε- 42χρονο Αλβανό βαρυποινίτη και να τον τραβούν προς το κελί του. Σε φωτογραφίες που αποτυπώθηκαν μέσα στο Σωφρονιστικό Κατάστημα ο δολοφόνος του Σωφρονιστικού Υπαλληλου είναι χτυπημένος στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματός του.

Ο Αλβανός βαρυποινίτης, είχε σκοτώσει με αυτοσχέδιο μαχαίρι Σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές Μαλανδρίνου και υπό το ενδεχόμενο αντιποίνων είχε μεταφερθεί στις φυλακές Νιγρίτας. Οι κατηγορούμενοι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι, υποστηρίζουν ότι δεν είναι οι δράστες ξυλοδαρμού του 42χρονου Αλβανού,  ο οποίος αφότου οδηγήθηκε στο κελί του, εντοπίστηκε νεκρός.

Στο πρωτοβάθμιο Δικαστήριο οι κατηγορούμενοι Σωφρονιστικοί είχαν κριθεί αθώοι για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με την οποία παραπέμφθηκαν, ωστόσο κρίθηκαν ένοχοι για τον βασανισμό και τους επιβλήθηκαν ποινές με αναστολή.