“Δε σεβάστηκε 50.000 αστυνομικών ουτε τους 138 πεσόντες στο καθήκον- Σε ορισμένα έδρανα του Κοινοβουλίου απαντάται το χειρότερο πεζοδρόμιο”

Με αφορμή την δημόσια δήλωση του πρώην Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ,  Νίκου Φίλη,  για “μπάτσους” στην προστασία των Πανεπιστημίων,  κείμενο γνώμης *

«Για ακόμη μία φορά ο κος. Νίκος Φίλης, Υπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων επί ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλεσε δημοσίως και ανενδοιάστως “μπάτσους” τους αστυνομικούς, όπως τους έχει αποκαλέσει δημοσίως και ο κος. Τσίπρας, επικεφαλής του κόμματος και πρώην Πρωθυπουργός.

Δε σεβάστηκαν ποτέ τις άνω των 50.000 γυναικών και ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ειδικών Φρουρών και των Συνοριοφυλάκων και τις άνω των 50.000 οικογένειές τους. Δε σεβάστηκαν ποτέ τους 138 πεσόντες αστυνομικούς εν ώρα καθήκοντος, όταν έδιναν τη μάχη της διατήρησης της τάξης και της ασφάλειας στο πεδίο της προάσπισης των δικαιωμάτων των συμπολιτών τους. Δε σεβάστηκαν ποτέ τις γενναίες κοπέλες και τα παλληκάρια στην Αμεση Δράση, στη Δίκυκλη Αστυνόμευση, στη Διεύθυνση Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, στις Εγκληματολογικές Ερευνες, στις Εσωτερικές Υποθέσεις, στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, στην αντιτρομοκρατική, στην εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών, στο οικονομικό έγκλημα, στο πληροφορικό έγκλημα, στην προστασία Επισήμων και Ευπαθών Στόχων, μεταξύ των οποίων και ο κος. Φίλης, που τους αποκαλεί “μπάτσους”.

Νέες και νέοι που φέρουν στη στολή τους το εθνόσημο και για 800€ είναι έτοιμοι να θέσουν τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή τους σε κίνδυνο, τη στιγμή που ο κος. Φίλης απέλαυε του υπουργικού του μισθού και συνεχίζει να λαμβάνει τη βουλευτική αποζημίωση, φρουρούμενος από αστυνομικούς, που αποκαλεί “μπάτσους” και οι οποίοι υποχρεούνται να “μπουν μπροστά” εάν διακινδυνευθεί η σωματική ακεραιότητα ή η ζωή του κυρίου Φίλη, όπως και οι κλούβες των ΜΑΤ που είχε έξω από το σπίτι του ο κος. Τσίπρας στην Κυψέλη όταν ήταν Πρωθυπουργός.

Νέες και νέοι, όπως ο 27χρονος αστυνομικός Αγγελος, τον οποίον, αφού τον πέταξαν κάτω στο έδαφος, τον χτυπούσαν άνανδρα οι δεκάδες των “γνωστών αγνώστων” στην πλατεία της Νέας Σμύρνης τον περασμένο Μάρτιο, από γνωστές συνομαδώσεις της Αριστεράς, που ιδεολογικά εκπροσωπούνταν και εκπροσωπούνται από τέτοιες δηλώσεις του κου. Τσίπρα, του κου. Φίλη και των λοιπών της “προοδευτικής” παρατάξεως.

Κανείς δεν εκλπήσσεται πλέον. Γνωρίζουμε ότι σε ορισμένα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου απαντάται το χειρότερο πεζοδρόμιο. Σπεύδουν να ζητούν διαγραφές βουλευτών και παραιτήσεις Υπουργών κάθε τρεις μέρες, οι ίδιοι όμως ουδέποτε κοίταξαν στα δίπλανά τους καθίσματα να δουν την πολιτική αμετροέπεια και τον ηθελημένο εμπρηστικό παραλογισμό, όπως αυτόν του κου. Πολάκη, όταν χαρακτήριζε τη Νέα Δημοκρατία “κόμμα δοσιλόγων” προ ολίγων μηνών.

Εύχομαι αυτά να συνεχίσουν να μένουν πίσω μας για πολύ καιρό. Η θέση της αντιπολίτευσης είναι η μοναδική που αρμόζει σε φωνές μεμψίμοιρες, χυδαίες, αλαζονικές.»

_____________

* Μιχάλης Γκολέμης, αρχισυντάκτης “Polls and Politics”