Σαν Σήμερα: Η δολοφονία των Γ.Φουντούλη και Μ.Καπελώνη- Η φονική ενέδρα στο Ν.Ηράκλειο, που παραμένει ανεξιχνίαστη

Την παρέα των νεαρών που συζητούν έξω από τα γραφεία τους, στο Νέο Ηράκλειο, αιφνιδιάζουν δύο κρανοφόροι εκ των οποίων ο ένας εξαπολύει καταιγισμό πυρών και διαφεύγουν με δύο νεκρούς και έναν σοβαρά τραυματία

Στα γραφεία της Τ.Ο Βορείου Τομέα του «Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή», στην Λ.Ηρακλείου 420, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, έχει προγραμματισμένη συγκέντρωση μελών, και παρέα νεαρών συζητούν, στο πεζοδρόμιο. Είναι 1η Νοεμβρίου του 2013.

Στις 19.05 ακριβώς, έξω απο τα γραφεία της Τ.Ο Βορείου Τομέα  δυο άνδρες κατευθύνονται προς την παρέα νεαρών που συζητούν. Μέλη και υποστηρικτές του «Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή», σε μια περίοδο που είναι κοινοβουλευτικά εκλεγμένο κόμμα. Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους ο άνδρας με το ελαφρύ “κράτημα” στο βάδισμά του, βγάζει υποπολιβόλο που μεταφέρει μέσα στο μπουφάν του και πυροβολεί την παρέα των νεαρών.

Νεκροί από τα πυρά είναι ο Γιώργος Φουντούλης, 23 και ο Μανώλης Καπελώνης, 27 μέλη της Χρυσής Αυγής. Ενώ τραυματίζεται βαρύτητα ο Αλέξανδρος Γέροντας κι ένας ακόμα νεαρός γλιτώνει καθώς προλαβαίνει να μπει στο κτήριο που βρισκόταν ακριβώς πίσω του μόλις αντιλαμβάνεται τους πυροβολισμού.

Οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης στην αναστάτωση που προκλήθηκε διαφεύγουν με δίκυκλο το οποίο εντοπίσθηκε στη συνέχεια εγκαταλελειμμένο. Έκτοτε, “αναζητούνται”, χωρίς ωστόσο να έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τους.

Το 2014 η οικογένεια του Μανώλη Καπελώνη, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για τη χρήση της εικόνας και του ονόματός του γιου τους, κατά της Χρυσής Αυγής. Ενώ διαχώρισε τη θέση της τόσο από τις εκδηλώσεις στη μνήμη του γιου τους υπό τη διοργάνωση της Χρυσής Αυγής, όσο και από την οικογένεια του επίσης δολοφονημένου φίλου του, Γιώργου Φουντούλη .

Οι δράστες έχουν επικηρυχθεί για €1.000.000 . Η δολοφονία των δύο νεαρών, Γιώργου Φουντούλη , 22 και Μανώλη Καπελώνη, 27 και η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Αλέξανδρου Γέροντα, παραμένει ανεξιχνίαστη υπόθεση για την Αστυνομία.