Σαν Σήμερα: Ενέδρα έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Ηράκλειο- Η δολοφονία των Γ.Φουντούλη και Μ.Καπελώνη, παραμένει ανεξιχνίαστη

Στα γραφεία της Τ.Ο Βορείου Τομέα του «Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή», στο Νέο Ηράκλειο, έχει προγραμματισμένη μελών, όταν δύο άνδρας αιφνιδιάζουν την παρέα των νεαρών που συζητούν, ο ένας εξαπολύει καταιγισμό πυρών και διαφεύγουν με δύο νεκρούς και έναν σοβαρά τραυματία

Στις 19.05 ακριβώς, την 1η Νοεμβρίου του 2013, έξω απο τα γραφεία της Τ.Ο Βορείου Τομέα του «Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή», στην Λ.Ηρακλείου 420, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, δυο άνδρες κατευθύνονται προς την παρέα νεαρών που συζητούν. Μέλη και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, σε μια περίοδο που είναι κοινοβουλευτικά εκλεγμένο κόμμα. Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους ο άνδρας με το ελαφρύ “κράτημα” στο βάδισμά του, βγάζει υποπολιβόλο που μεταφέρει μέσα στο μπουφάν του και πυροβολεί τους νεαρούς.

Νεκροί από τα πυρά ο Γιώργος Φουντούλης, 23 και ο Μανώλης Καπελώνης, 27 μέλη της Χρυσής Αυγής. Ενώ τραυματίζεται βαρύτητα ο Αλέξανδρος Γέροντας κι ένας ακόμα νεαρός γλιτώνει καθώς προλαβαίνει να μπει στο κτήριο που βρισκόταν πίσω του. Οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης στην αναστάτωση που προκλήθηκε διαφεύγουν με δίκυκλο το οποίο εντοπίσθηκε στη συνέχεια εγκαταλελειμμένο και έκτοτε αναζητούνται, χωρίς ωστόσο να έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τους.

Το 2014 η οικογένεια του Μανώλη Καπελώνη, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για τη χρήση της εικόνας και του ονόματός του σε οτιδήποτε εκδήλωση και διαχώρισε τη θέση της από τις εκδηλώσεις στη μνήμη του γιου τους απο τη Χρυσή Αυγή, και από την οικογένεια του επίσης δολοφονημένου φίλου του, Γιώργου Φουντούλη .

Οι δράστες έχουν επικηρυχθεί για €1.000.000 . Η δολοφονία των δύο νεαρών, Γιώργου Φουντούλη , 22 και Μανώλη Καπελώνη, 27 και η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Αλέξανδρου Γέροντα, παραμένει ανεξιχνίαστη υπόθεση για την Αστυνομία.