Σάμος: Φωτιά εντός του ΚΥΤ- Ακούστηκαν εκρήξεις από το χώρο των μαγειρείων και τις αποθήκες ιματισμού (φωτο)

Άμεση ανταπόκριση και κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, μετέβησαν στο χώρο και επιχείρησαν στο έργο κατάσβεση της εστίας φωτιάς πριν επεκταθεί στο ΚΥΤ

(11/11-11.00) Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στο χώρο των μαγειρείων εντός του ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου.

Οι εκρήξεις από το χώρο που λειτουργεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων στη Σάμο (11/11-08.00) και ο πυκνός μαύρος καπνός που αναδύθηκε, προκάλεσαν την άμεση κινητοποίηση όλων των Αρχών που βρίσκονται στο σεισμόπληκτο νησί, μετά τη δόνηση των 6, 7R (30/10 ) με τους δύο νεκρούς εφήβους και τις εκτεταμένες καταστροφές σε κτήρια και ναούς .

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα 18 Πυροσβέστες με εννιά υδροφόρα οχήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικές πηγές του NantiaReport.gr η φωτιά εκδηλώθηκε στην πλευρά που στεγάζονται τα μαγειρεία και η αποθήκες ιματισμού. Άμεση η παρέμβαση στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς από την Πυροσβεστική με τη 18 Πυροσβέστες με 9 οχήματα. Πρόκειται για τη δεύτερη φωτιά που εκδηλώνεται σε διάστημα 10ημέρων , καθώς είχε ξεσπάσει φωτιά (02/11-04.10) στο νοτιοδυτικό τμήμα πάνω από τον καταυλισμό των λαθρομεταναστών σε χώρο που λειτουργεί παράτυπα καταυλισμός και διαβιούν Αφρασιάτες και επεκτάθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περίμετρο του ΚΥΤ Βαθέως Σάμου.

Όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα, οι διαβιούντες στο ΚΥΤ μετακινήθηκαν χωρίς κίνδυνο ζωή, ενώ στο χώρο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Για τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της φωτιάς επιλαμβάνεται το τοπικό κλιμάκιο του Ανακριτικό του Πυροσβεστικού Σώματος .