Σαλαμίνα: «Και η αδελφή μου είχε ζητήσει βοήθεια και δεν υπήρχε περιπολικό»

Η δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων ανέσυρε μνήμες από τη δολοφονία της Γεωργίας Πούτου στη Σαλαμίνα, δράστες και στις δύο υποθέσεις οι πρώην σύντροφοι των δύο γυναικών, και τα λάθη δείχνουν την Αστυνομία

Η Μαίρη Πούτου, αδελφή της δολοφονημένης στη Σαλαμίνα Γεωργίας Πούτου, μίλησε στην ΕΡΤ καταγγέλλοντας ότι ότι εκτός από τη ψηφιακή εφαρμογή για να προστατευτούν τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, χρειάζεται να αντίληψη από τα στελέχη της ΕΛΑΣ για τον κίνδυνο ζωής που διατρέχουν και να έχουν διαθέσιμα μέσα.

«Η γυναικοκτονία της Σαλαμίνας δεν ήταν τόσο θρασύτατη σε σχέση με των Αγίων Αναργύρων. Την κοπέλα τη σκότωσαν έξω από το αστυνομικό τμήμα, που είναι ακόμα χειρότερο», ανέφερε η αδελφή της 43χρονης Γεωργίας Πούτου.

«Η αδερφή μου είχε ζητήσει βοήθεια και δεν υπήρχε περιπολικό. Το κουμπί πανικού θα ήταν χρήσιμο αν λειτουργούσαν όλα σωστά», αποκάλυψε η αδελφή της 43χρονης, Μαίρη Πούτου.

Όπως εξήγησε η Μαίρη Πούτου, η αδελφή της, «είχε μεταβεί το ίδιο βράδυ που δέχθηκε την κακοποίηση στο σπίτι της στη Σαλαμίνα και είχε ζητήσει βοήθεια από το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Είχε ζητήσει περιπολικό να πάει από το σπίτι που τη χτύπησε ο πρώην σύντροφός της, για να την πάρει [….]. Δεν υπήρχε περιπολικό όντως και την είχε μεταφέρει η μητέρα μου τότε».

«Ήταν τραυματισμένη είχε ζητηθεί από τον αστυνομικό υπηρεσίας να ανέβει επάνω, να δώσει κατάθεση, και η μητέρα μου είπε κατεβείτε κάτω να δείτε την κατάσταση. Και είπε αυτός “να έρθει απάνω η ίδια”. Η μητέρα μου του λέει έλα να δεις κάτω πόσο τραγική είναι η κατάσταση δεν μπορεί να ανέβει. Και τότε της απάντησε ο αστυνομικός: “τότε πηγαίνετε πρώτα να την περιθάλψετε και μετά να τη φέρετε» ανέφερε η Μαίρη Πούτου για την αδελφή της.

«Η συνέχεια της υπόθεσης είναι γνωστή: Την πήρε η μητέρα μου απελπισμένη όπως ήταν, γιατί πονούσε πάρα πολύ και την πήγε στο Κέντρο Υγείας όπου την περιέθαλψαν και μετά θεώρησαν επειδή το παιδί έκλαιγε γιατί ήταν σε κατάσταση σοκ, να πάνε από το σπίτι, αφού είχε περάσει και ώρα να έρθει εδώ πέρα. Κατά την καθοδήγηση της Αστυνομίας την άλλη μέρα πήγαν και κατέθεσαν την μήνυση», ανέφερε η αδελφή τους θύματος.