Κέρκυρα: Μαθητής Λυκείου μαχαίρωσε δυο μαθητές Γυμνασίου και περαστικό- Το 100 δεν απαντούσε στις κλήσεις των πολιτών

Αναζητήσεις για μαθητή Λυκείου, δράστη αιματηρής επίθεσης σε βάρος δύο εφήβων μαθητών Γυμνασίου και ενός περαστικού σε κατάσταση έξαρσης ψυχικής ορμής

Σύμφωνα με μαρτυρίες  στην πλατεία Σαρόκο στην πόλη της Κέρκυρας (03/04-14.30) τερματικό για το λεωφορείο του ΚΤΕΛ που μεταφέρει μαθητές όταν σχολάσουν σημειώθηκε σοβαρό επεισόδιο μεταξύ εφήβων μαθητών, με το δράστη να αποχωρεί από το σημείο, καθώς πολίτες καταγγέλλουν  ότι το Κέντρο της Άμεσης Δράσης δεν απαντούσε στις κλήσεις τους σε ανταπόκριση στο αιματηρό επεισόδιο .

Αρχικά ο δράστης μαθητής του Λυκείου είχε επεισόδιο και ακολούθησε συμπλοκή με μαθητή του Γυμνασίου. Με μαχαίρι που έφερε επιτέθηκε και έπληξε τον έφηβο στα πλευρά. Δεύτερος μαθητής επίσης δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι όταν επιχείρησε να παρέμβει και δέχθηκε πλήγμα με μαχαίρι στο πόδι.

Μαρτυρίες περιγράφουν ένα έφηβο σε έξαρση ψυχικής ορμής, ο οποίος προέβαινε σε επίθεση σε βάρος οποιουδήποτε πολίτη τον πλησίαζε. Πλήγμα από το μαχαίρι του εφήβου δέχθηκε επίσης 50χρονος περαστικός ο οποίος επιχείρησε να παρέμβει για να σταματήσει το δράστη και δέχθηκε πλήγμα στο χέρι.

Περαστικός, με τουρνικέ στο τραύμα με την ζώνη του παντελονιού του στον τραυματία μαθητή του Γυμνασίου κατάφερε να σταματήσει την αιμορραγία ώσπου να δώσει άφιξη το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η αιτία της συμπλοκής. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας.