“Ρουβίκωνας” .. στο βανδαλισμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος

Με κείμενο που φέρει την υπογραφή της αναρικής συλλογικότητας, αναλαμβάνουν την επίθεση και βανδαλισμό τα ξημερώματα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, επί της Λ.Μεσογείων.

Η αναρχική συλλογικότητα του “Ρουβίκωνα” σε διαδικτυακό ιστότοπο ελέυθερης διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανήρτησε κείμενο ανάληψης ευθύνης, για την επίθεση με μπογιές στο κτήριο που στεγάζεται το Υπουργέιο Περιβάλλοντος (17/03-06.00) από οργανωμένη ομάδα 5 ατόμων.

Και σε αυτή την περπίπτωση, οι προσαχθέντες διαπιστώθηκε οτι δεν ειχαν καμία σχέση με την επίθεση, ενώ άτομα που εντοπίσθηκαν να κινούνται στην Αλεξάνδρας με δίκυκλα και χαρακτηριστικά να παραπέμπουν στους δράστες της επίθεσης, τα οποία ακολουθούσε περιπολικό, κατέφυγα στα Εξαρχεια και διέφυαν της συλληψης.

Επισκεπτόμαστε για δεύτερη φορά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσα στην ίδια βδομάδα, αυτή τη φορά στα κεντρικά του, γιατί η λεηλασία του περιβάλλοντος δεν σταματά στους ΧΥΤΑ, παρά συνεχίζεται με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων σε Ήπειρο, Ιόνιο και Κρήτη. (…)  Παράλληλα, ο Σταθάκης μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Φάμελλο προχωρούν σε χωροταξικές διευθετήσεις που όπως υποστηρίζουν αποβλέπουν στα συμφέροντα της περιοχής της Ηπείρου, ενώ στην πραγματικότητα εξυπηρετούν τα συμφέροντα μεγαλοκεφαλαιούχων και μεγαλοεργολάβων. (…) Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι το κράτος θα είναι πάντα εκεί για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα κάθε εκμεταλλευτή που στο βωμό του κέρδους και του κεφαλαίου λεηλατεί εξίσου το περιβάλλον και τις ζωές μας. Δε θα παρακολουθούμε όμως, να καταστρέφετε το περιβάλλον και το μέλλον μας. Δε θα αφήσουμε ανενόχλητο το αδηφάγο τέρας που έχετε αφήσει ελεύθερο να αφανίσει κάθε τι όμορφο ούτε και όσες εταιρείες νομίζουν ότι θα περνάει για πάντα το δικό τους.” αναφέρουν μεταξύ αλλων οι συντάκτες του κειμένου.