Ρουβίκωνας: Εισβολή στο υπουργείο Περιβάλλοντος για το ΧΥΤΑ Λευκίμης

Σε γραφεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, πραγματοποίησε καταδρομική παρέμβση η αναρχική συλλογικότητα του Ρουβίκωνα, με αφορμή το ΧΥΤΑ Λευκίμης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από Αστυνομικές πηγές, οργανωμένη ομάδα περίπου 30 μελών της αναρχικής συλλογικότητας εισέβαλε (13/03-16.050) με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και ανέβηκαν στον 1ο  όροφο του κτηρίου στην οδό Αμαλιάδος στους Αμπελοκήπους, και απέρριψαν φειγ βολαν. Χωρίς να προκαλέσουν φθορές, αποχώρησαν από τα γραφεία. Πληρώματα της ΕΛΑΣ, προχώρησαν σε 11 προσαγωγές.

Παρέμβαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Σε ανάρτησή τους σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού “χώρου” μεταξύ άλλων οι συντάκτες του κειμένου που φέρει την υπογραφή του Ρουβίκωνα αναφέρουν χαρακτηριστικά, «όπως είχαμε ξαναπεί σχετικά με το ΧΥΤΑ Λευκίμμης βρίσκεται σε αποσταση μικρότερη του 1,5 χλμ από την ακτή της Λευκίμμης και είναι χτισμένος πάνω σε υδροφόρο μέτωπο, σε απόσταση 1 χλμ από ποτάμι, σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί »υψηλής γεωργικής παραγωγικότητας». Παράλληλα, απέχει μόλις 500 μέτρα από την πρώτη κατοικία-την στιγμή που το όριο είναι το τριπλάσιο- ενώ στα 850 μέτρα υπάρχουν εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού. Με άλλα λόγια, το κοστολόγιο που θέτει για το φυσικό περιβάλλον ο χώρος αυτός είναι αρκετά εκτενές, ενώ οι επικείμενες καταστροφές δεν αποτελούν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά λογική απόρροια των παραπάνω συνθηκών. Αυτές τις συνθήκες οι κάτοικοι της Λευκίμμης τις έχουν αναγνωρίσει και έχουν προσπαθήσει να αντιμαχούν επανειλλημένως».

»Οι κάτοικοι της Λευκίμμης από το 2008 τα έχουν βάλει με κράτος και καταστολή προκειμένου να προστατεύσουν την υγεία τους και το φυσικό χώρο στον οποίο ζουν και που τους περιβάλλει. 11 χρόνια μετά οι ίδιοι άνθρωποι που κατανοούν ότι η υγεία τους παίζεται κορώνα-γράμματα για τα συμφέροντα και τα οικονομικά κέρδη των αφεντικών και των πολιτικών, βρέθηκαν στο εδώλιο να απολογηθούν επειδή διεκδικούν τα αυτονόητα. Η δικαιοσύνη εμφανώς ενοχλημένη με το “θράσος” της κοινότητας που δεν έμεινε άπραγη, επιτέθηκε στους 4 αγωνιζόμενους με τον ένα να είναι προφυλακιστέος και τους υπόλοιπους 3 να εκτείουν 6 μήνες με αναστολή, για να παραδειγματιστούν όλοι όσοι έχουν τάση στην απείθεια και τη διατάραξη κοινής ειρήνης».

»Συνεπώς, οι άνθρωποι που εξεγείρονται για τα ευνόητα βρίσκουν απέναντί τους τα συμφέροντα του κεφαλαίου και του κράτους. Οι τραμπουκισμοί της καπιταλιστικής πραγματικότητας είναι δεκτοί λοιπόν, μόνο από αφεντικά, μεγαλομέτοχους και »όργανα της δημόσιας τάξης», όχι όμως για αυτούς που παλεύουν να βρουν το δίκιο τους ή να προστατεύσουν την υγεία τους και το περιβάλλον στο οποίο ζουν».