Ημιμαραθώνιος .. για την ΕΛ.ΑΣ και την Τροχαία

Χιλιάδες δρομείς ελαβαν θέση εκκίνησης για τον 8ο Ημιμαραθώνιο. Επί ποδός και η ΕΛ.ΑΣ με το ένστολο προσωπικό της.

Η Αθήνας από νωρίς το πρωί (17/03) πλημμύρισε με χιλιάδες δρομείς που επέλεξαν και φέτος να συμμετάσχουν στον 8ο Ημιμαραθώνιο.

FB_IMG_1552882793292

Η ΕΛ.ΑΣ είχε λάβει έκτακτες κυκλοφοριακές μέτρα στο κέντρο της Αθήνας ενόψει του Ημιμαραθωνίου (17/03) με προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και των ποδηλάτων).

FB_IMG_1552885393198

Από τις ώρες 07.00΄ έως 13.30΄, στις κεντρικές Λεωφόρους, οδούς και πλατείες του Δήμου Αθηναίων το ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ σε διατεταγμένη υπηρεσία είχε ορισθεί για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα δρόμου στο κέντρο της πόλης.

FB_IMG_1552882796279

Δεν έλειψαν βέβαια και τα “ευτράπελα”  με τα σχόλια για τον καθενα.. επι προσωπικού .

Αφορμή νεαρή Αστυνομικός απο Υπηρεσία γραφείου (προφανώς θα πρόκειται για νεοσυσταθείσα Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ καθώς ο αριθμός των “υπηρετούντων” αυξάνεται.. κατακόρυφα παρά τις εξαγγελίες για πεζή και μάχιμη Αστυνόμευση) η οποία διατέθηκε για πρώτηφορά ένστολη (!) και.. στο δρόμο. Η παρουσία της δεν πέρασε απαρατήρητη -από τους δρομείς αλλά και από τους συναδέλφους της- με διαφορετικες αφορμές.

Πολίτης απευθύνθηκε στην Αστυνομικό, στην αφετηρία του Ημιμαραθωνίου, για να τον κατευθύνει στο τοπικό ΑΤ Συντάγματος στην οδό Μιμνέρμου. Λίγο η οδός, λίγο η πρώτη φορά στο δρόμο λίγο η (επίσης) πρώτη ένστολη υπηρεσία,  για τη νεαρή Αστυνομικό.. αρχικα δήλωσε άγνοια πριν καταφύγει σε ένστολο  μάχιμης Υπηρεσίας, που εκτελούσε υπηρεσία στο σημείο, για τις απαραίτητες πληροφορίες στον πολίτη.. και να ενημερωθεί και η νεαρή Αστυνομικός της Υπηρεσίας γραφείου, οτι το Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος επί της Μιμνέρμου απείχε απο το σημείο της, μόλις τρεις καθέτους και 3λ περπάτημα.

FB_IMG_1552885833898

Για την ιστορία, του 8ου Ημιμαραθωνίου, πρώτος τερμάτισε ο Παναγιώτης Καραΐσκος- δεύτερος στον Μαραθώνιο Αθήνας του 2018- αθλητής του “Πανελληνίου” σε 1 ώρα 08.04 επίδοση που αποτελεί ρεκόρ αγώνων.