Ρουβίκωνας για την επίθεση σε “Δημοκρατία” και “Espresso”- “Να προσέχετε τι γράφετε. Να είστε καλά παιδιά ε;”

Με δήλωση- ομολογία του στα κοινωνικα δίκτυο το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία των εφημερίδων Δημοκρατία και Espresso

Ξεπέρασε κάθε όριο το ηγετικό στέλεχος της αναρχικής ομάδας του Ρουβίκωνα. Με κέμενο-ομολογία στα κοινωνικά δίκτυα,  (17/01-01.18) εξαπολύει απειλές κατά των εργαζομένων των δύο εφημερίδων, και προφανώς επιδιώκει να αναλάβει θέση.. Διευθυντή ύλης καθώς εκφράζει την διαφωνία του με την αρθογραφία των δύο εντύπων.

Ο Ρουβίκωνας εισέβαλε στα γραφεία των εφημερίδων Δημοκρατία και Espresso τα οποία βρίσκονται δίπλα στο Καλλιμάρμαρο.
Μην απορείτε πως κατάφερε η ομάδα να μπει στο εσωτερικό του κτηρίου. Γνωρίζαμε τον κωδικό για να ανοίξει η πόρτα.
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
Πώς τους γνωρίζουμε;
Έχουμε δικούς μας ανθρώπους παντού οι οποίοι μας δίνουν πληροφορίες.
Και επιλέγουμε κάθε φορά με βάση τις συνθήκες που και πότε θα παρέμβει η ομάδα.
Να προσέχετε τι γράφετε.
Να είστε καλά παιδιά ε;
ΥΓ. Θα ακολουθήσει κείμενο και βίντεο“, αναφέρει στη   ανάρτηση  που δημοσιοποίησε με παράθεση της επίθεσης από ειδησεογραφικό ιστότοπο.

Σε ακολουθία η αναρχική συλλογικότητα προχώρησε σε δημοσίευση ανάληψης ευθύνης σε διαδικτυακό ιστότοπο του “χώρου” καθώς και βίνεολητικό υλικό από την εισβολή στο κτήριο.

Τα μέλη της αναρικής συλλογικότητας- περίπου 20-30κουκουλοφόροι- αλαλάζοντας έφτασαν έξω από τα γραφεία που συστεγάζονται η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και η ESPRESSO (16/01-23.00) Εισέβαλλαν στο κτήριο, στο οποίο υπάρχει ελεγχόμενη πρόσβαση -χωρίς να έχει ακόμα διευκρινηστεί πώς απέκτησαν πρόσβαση – και ακινητοποίησαν το σκοπό. Περίπου 15 άτομα παρέμειναν στην είσοδο του κτηρίου και από τις σκάλες ανέβηκαν στον 3ο όροφο. Αφού παραβίασαν την εξωτερική πόρτα, περίπου πέντε από τους κουκουλοφόρους, μπήκαν σε γραφεία και προκάλεσαν βανδαλισμό σε υπολογιστές και σε εξοπλισμό .Από τις μπογιές που έριξαν προκλήθηκε βραχυκύκλωμα και κάποια γραφεία έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Κατά την εισοβολή τούς τα μέλη του Ρουβίκωνα ρωτούσαν τους αιφνιδιασμένους εργαζόμενους που εκείνη την ώρα ήταν στα γραφεία τους, καθώς «έκλειναν» φύλλο για την έκδοση της εφημερίδας που κυκλοφορεί σήμερα (17/01),  αν εργάζονται για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή για την έκδοση της ESPRESSO, και προχώρησαν σε βανδαλισμούς με χρώματα τρομοκρατώντας όσους βρέθηκαν μπροστά τους.

Ανύπαρκτη (ξανά) η Αστυνομία

Αν και ο Όμιλος εχει γινει για δεύτερη φορά σε ένα μήνα στόχος από οργανωμένη ομάδα αντιεξουσιαστών και βρίσκεται κάτω από Κυβερνητικά Κτίρια με καθυστέρηση εμφανίστηκαν δίκυκλα της ΔΡΑΣΗς και αρκέστηκαν να πιίασουν “στασίδι” απέναντι από τα γραφεία της εφημερίδας ως στατική, καθώς στο κτήριο μετέβη και κλιμάκιο της Κρατικής για καταθέσεις. Να σημειωθεί ότι από την Αστυνομία  δεν έγινε καμία σύλληψη ή προσαγωγή των εμπλεκομένων στην καταδρομική επίθεση .

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν και σε αυτή την καταδρομική εισβολή -οπως στην επίθεση πριν ένα μήνα- η ΕΣΗΕΑ επικαλεστεί και πάλι «απόπειρα εισβολής ομάδας αγνώστων» στα γραφεία των εφημερίδων «όπως μεταφέρουν εργαζόμενοι» και για άλλη μια φορά αρκεστεί να εκφράσει «την έντονη ανησυχία της για τον τρόπο που επιλέγουν ορισμένοι να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους σε δημοσιεύματα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης». Η συγκεκριμένη επίθεση έρχεται ως ενέργεια στοχοποίησης εργαζομένων και προσπάθεια φίμωσης της ελευθερίας του Τύπου.

*”Μια προσωπική υπόσχεση.. Τα ρεπορτάζ συνεχίζουνται στα πεζοδρόμια όπως έχουμε μάθει και οι απειλές είναι η απόδειξη της αντικειμενικότητας και της καλής δουλειάς μας!”
Νάντια Αλεξίου