“Μια προσωπική υπόσχεση, Τα ρεπορτάζ συνεχίζονται στα πεζοδρόμια και οι απειλές είναι απόδειξη αντικειμενικότητας της δουλειάς μου!»

Με αφορμή την ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα Γραφεία της εφημερίδας Δημοκρατία και Espresso

“Είμαι Δημοσιογράφος Αστυνομικός Συντάκτης, κάνω ρεπορτάζ.. και αυτό σας ενοχλεί!

Σας ενοχλεί, ακόμα και ο συνδυασμός του Δημοσιογράφος- Αστυνομικός Συντάκτης, καθώς και μόνο η αναφορά του “Αστυνομικός”- το αντικείμενο που ρεπορτάζ που καλύπτω- σας βρίσκει από τις ιδεολογικές θέσεις σας απέναντι σε οποιασδήποτε μορφής Εξουσία, αλλά- σε απόλυτη σύγχυση- προσφεύγετε όταν σας “εξυπηρετεί”..

Για ακόμα μια φορά, βρίσκομαι στην ίδια ακριβώς θέση, να δέχομαι προσωπικές επιθέσεις από ακροαριστερούς / αντιεξουσιαστές – με την παρούσα «αφορμή»- στην ίδια ταύτιση θέσεων -με άλλη αφορμή- αλλά με την ίδια «θέρμη» έχω δεχθεί ανάλογες επιθέσεις από υποστηρικτές του ακροδεξιού πόλου τον οποίο εγκαλείτε, καθώς και κατά περίπτωση από μερίδα Αστυνομικών.

Κάθε φορά, η αφορμή δίδεται με την απόδοση των γεγονότων ανάλογα με τα ενδιαφέροντα της κάθε «πλευράς» και την ίδια στιγμή, με αποδίδετε στην.. “άλλη πλευρά” ανάλογα με το πως σας «εξυπηρετεί».
Γνωρίζετε ότι η δουλειά μου, είναι αντικειμενική, απόλυτα τεκμηριωμένη και με αυταπόδεικτα στοιχεία, προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας, όπως αποτυπώνονται σε προανακριτικές πράξεις και επίσημα έγγραφα, καθώς έχω επιλέξει να τηρώ τις Αρχές Δεοντολογίας, και ουδέποτε μερολήπτησα υπέρ ή σε βάρος οποιαδήποτε “πλευράς”, και αυτό δεν αμφισβητείται! Και σας ενοχλεί!

Συμπερασματικά πια, είναι αυταπόδεικτο, ότι για να «συγκλίνουν» οι «οχλήσεις» που σας προκαλεί η δουλειά μου, την κάνω καλά!..

Μια προσωπική υπόσχεση.. Τα ρεπορτάζ συνεχίζονται στα πεζοδρόμια όπως έχω μάθει, και οι απειλές είναι η απόδειξη της αντικειμενικότητας της δουλειάς μου!»

 

 

Νάντια Αλεξίου- Δημοσιογράφος Αστυνομικός Συντάκτης