Βανδαλισμός και τρικάκια σε καταδρομική αντιεξουσιαστών στα γραφεία της «Δημοκρατίας»- Δύο προσαγωγές από την ΕΛΑΣ

Οργανωμένη καταδρομική από ομάδα ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, στα γραφεία της εφημερίδας “Δημοκρατία”

Σε δύο προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία μετά την καταδρομική παρέμβαση και βανδαλισμό έξω από το κτίριο της εφημερίδας Δημοκρατία, στην οδό Ερατοσθένους στο Παγκράτι.

Οργανωμένη καταδρομική από περίπου 40- 50 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου (10/12-16.45) τα οποία συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο, με υβριστικά συνθήματα κατά δημοσιογράφου και της εφημερίδας, και προκάλεσαν βανδαλισμό αναγράφοντας συνθήματα στους τοίχους ενώ σε όλη την πορεία που ακολούθησαν , απέρριψαν τρικάκια συμπαράστασης στον αντιεξουσιαστή καταδικασμένο για διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης με βαρύ πολεμικό υλικό και κατοχή εκρηκτικών, Νίκο Ρωμανό. Οι αντιεξουσιαστές παρέμειναν στο χώρο περίπου 20λεπτά, και με την παρουσία της δικύκλων της Ζ αποχώρησαν προς το Καλλιμάρμαρο.

Είχε προηγηθεί καταδρομική επίθεση και στα γραφεία της εφημερίδας «Δημοκρατία» στη Θεσσαλονίκη (05/12) από άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού, με βανδαλισμούς στους τοίχους και τρικάκια που είχαν απορρίψει οι δράστες της επίθεσης.

Αφορμή άρθρο στην εφημερίδα Δημοκρατία, για τον αντιεξουσιαστή Νίκος Ρωμανό, κατά την πρόσφατη εμφάνισή του, ανάμεσα σε αστυνομικούς στο Σύνταγμα. Η επίθεση σημειώθηκε σχεδόν μία ώρα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Α/βάθμιου Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ ύστερα από πρόταση αναπληρωματικού μέλους του, στο οποίο είχε κληθεί για παροχή εξηγήσεων η συντάκτρια του άρθρου.

Δήλωση του Στ. Πέτσα για την επίθεση εναντίον της εφημερίδας “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”

«Αυτοί που έβαλαν σήμερα στο στόχαστρο την εφημερίδα “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”, πρόσθεσαν έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των επιθέσεων εναντίον της Δημοκρατίας. Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιου είδους φασιστικές επιθέσεις που στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου», τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιος Πέτσας σχολιάζοντας την επίθεση κατά της εφημερίδας «Δημοκρατία», από ομάδα νεαρών που έγραψαν συνθήματα στους τοίχους του απέναντι κτιρίου από την εφημερίδα και πέταξαν τρικάκια.

Αλ. Χαρίτσης: Καταδικαστέα η επίθεση εναντίον της εφημερίδας Δημοκρατία, προσβάλλει την ελευθεροτυπία

Η επίθεση εναντίον της εφημερίδας Δημοκρατία προσβάλλει την ελευθεροτυπία, έννοια κομβική για το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα. Ενέργειες σαν κι αυτές υπονομεύουν το δημόσιο διάλογο και είναι αυτονόητα καταδικαστέες, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Η Ελληνική Λύση καταδικάζει επίσης την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας “ Δημοκρατία”

«Η Ελληνική Λύση καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο και εκφράζει την αγανάκτησή της για την επίθεση των ‘γνωστών – αγνώστων στα γραφεία της εφημερίδας ‘Δημοκρατία’. Η εφημερίδα ‘άνοιξε πόλεμο’ μαχόμενη για τα εθνικά θέματα, την διαφάνεια στον Τύπο και τον πόλεμο σε γνωστούς ολιγάρχες, και ξαφνικά οι ‘αντιεξουσιαστές’ επιτέθηκαν εναντίον της εφημερίδας! Ποιους βολεύει αυτό; Τους ανθέλληνες, αυτούς που θέλουν να ελέγξουν τον Τύπο, ή τους ολιγάρχες; Πάντως όχι την ίδια τη Δημοκρατία! Όσο και να εξυπηρετούν οι ‘αντιεξουσιαστές’ το σύστημα, η εφημερίδα ‘Δημοκρατία’ και η Δημοκρατία δεν τρομοκρατούνται», καταλήγει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.