Επίθεση στα Γραφεία της Δημοκρατία και Espresso

Οργανωμένη καταδρομική Επίθεση από κουκουλοφόρους στα γραφεία της  Δημοκρατίας και  της espresso

Οι δράστες περίπου 20- 30 κουκουλοφόροι- εισήλθαν (16/01-23.00) στο οίκημα και αφού ακινητοποίησαν το σκοπό περίπου 10άτομα  ανέβηκαν στους ορόφους . Απο τούς κουκουλοφόρους, πέντε άτομα μπήκαν σε γραφεία και προκάλεσαν βανδαλισμό σε  γραφεια, σε υπολογιστές και σε εξοπλισμό  .

Από τις μπογιές που έριξαν προκλήθηκε βραχυκύκλωμα και κάποια γραφεία έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Ρωτούσαν τους εργαζόμενους σε ποια από τις δύο εφημερίδες εργάζονται και προχώρησαν σε ρίψεις χρημάτων τρομοκρατώντας εργαζόμενους που εκείνη την ώρα “έκλειναν” φύλλο για την αυριανή έκδοση της εφημερίδας.

Ανύπαρκτη η Αστυνομία. Αν και ο Όμιλος εχει γινει πολυ πρόσφατα στόχος από οργανωμένη ομάδα αντιεξουσιαστών και βρίσκεται κάτω από Κυβερνητικά Κτίρια με καθυστέρηση εμφανίστηκαν δίκυκλα της ΔΡΑΣΗς και κλιμάκιο της Κρατικής για καταθέσεις.

Να σημειωθεί ότι κατά την επίθεση δεν έγινε καμία σύλληψη των δραστών της επίθεσης.

Έχει ενδιαφέρον αν και σε αυτή την καταδρομική εισβολή η ΕΣΗΕΑ επικαλεστεί και πάλι “κατά δήλωση των εργαζομένων” μια “παρουσία αγνώστων ατόμων”, αν και η πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών μετέβη στο χώρο για να αποκτήσει προσωπική εικόνα, σε μια ενέργεια που αποτελεί στοχοποίηση εργαζομένων και προσπάθεια φίμωσης της ελευθερίας του Τύπου όπως στην πρόσφατη ανακοίνωση που ειχε εκδόσει.