«Πυρήνες Άμεσης Δράσης», στο μπαράζ εμπρησμών σε σπίτια Αστυνομικών και στην οικία του Δημήτρη Καμπουράκη

Ανάληψη ευθύνης για μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε οικίες Αστυνομικών, του Δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη και του καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, προχώρησαν οι «Πυρήνες Άμεσης Δράσης»

Με ανάρτηση σε ιστοσελίδα διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο «Αναρχικός Πυρήνας “Santiago Maldonado» ανέλαβε την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε οικίες αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη, στο σπίτι του προέδρου του ΣΕΦΕΑΑ στην Αθήνα, του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Δημήτρη Καμπουράκη και στην οικία του Προέδρου της Διαρκούς Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής.

«.. Στο όνομα της Αναρχίας και της προσπάθειας διατήρησής της ως ενεργή ιστορική δύναμη επίθεσης και εξέγερσης, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις συντονισμένες εμπρηστικές επιθέσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα».. αναφέρουν οι συντάκτες της μακροσκελούς ανάληψης ευθύνης.

«.. Την εμπρηστική επίθεση στην είσοδο της οικίας του καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και Προέδρου της Διαρκούς Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, Λάμπρου Μαργαρίτη, στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη. Ήταν ο δικός μας φόρος τιμής για εκείνη την νύχτα που ο θάνατος νίκησε το φόβο..» (..) «.. Τις εμπρηστικές επιθέσεις στις οικίες των επικηρυγμένων μ@@@@@ν στη Θεσσαλονίκη» και παραθέτουν τα ονόματα και τις διευθύνσεις των αστυνομικών, σε μια επαναλαμβανόμενη στοχοποίηση των ενστόλων που Υπηρετούν στη Θεσσαλονίκης και έχουν ενασχόληση με το συνδικαλισμό .

«. .Την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του “συνδικαλιστή” και “ισόβιου” προέδρου του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών..» (…) «Την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του “δημοσιογράφου” του ΣΚΑΙ, Δημήτρη Καμπουράκη, στην Αθήνα».