ΘΣΝ: Στις εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια, οχτώ είχαν στόχο οικίες αστυνομικών

Έντονη ανησυχία προκαλεί η Υπηρεσιακη απραξία στις εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια σε οικίες αστυνομικών στην πολη της Θεσσαλονίκης μέσα σε δύο μήνες

Όπως επισημαίνουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί από τις εμπρηστικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη (στις 13/10, στις 15/11 και στις 10/12) οχτώ είχαν στόχο αστυνομικους. Εκ των οποίων οι τέσσερις τον περασμένο Ιούλιο, είχαν “στοχοποιηθει” μαζί με άλλους 17 συναδέλφους τους από διαφορετικές Υπηρεσίες της πόλης, από την οργάνωση «Αναρχική Δράση» με ανάρτηση κειμένου σε ιστοσελίδα ελεύθερης διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικου χώρου.

Ενώ σε τέσσερις επιθέσεις με στόχο και πάλι αστυνομικούς,  δεν είχαν συμπεριληφθεί στην ανάρτηση – επικήρυξη του αντιεξουσιαστικου χώρου.

Αν και άμεσα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, προχώρησε στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς, ωστόσο ούτε η πολιτική Ηγεσία, ούτε και η φυσική Ηγεσία προέβησαν στην οποιαδήποτε ενέργεια προστασίας των αστυνομικών.

Η ανησυχία του ένστολου προσωπικού για την ατομική και οικογενειακή τους ασφάλεια καθως και ανυποψίαστων πολιτών (περιοίκων και γειτόνων) στις απερισκεπτες εμπρηστικές επιθέσεις με στόχο Αστυνομικούς εντείνεται για το τι θα ακολουθήσει, όταν οργανωμένες ομάδες δρουν ανεξέλεγκτα και με εδραιωμένη την αίσθηση της ατιμωρησίας.