Γκαζάκια στις οικίες του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη και του προέδρου του ΣΕΦΕΕΑ

Έκρηξη αυτοσχέδιων εμπρηστικών κατασκευών αποτελούμενες από γκαζάκια σημειώθηκαν τα ξημερώματα στις οικίες του Δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη και του προέδρου του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών

Το δράστη της εμπρηστικής επίθεση στην οικία του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη, κατέγραψε κάμερα, και διακρίνεται να προσεγγίζει με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του να εγκαταλείψει σακ- βουαγιαζ στο οποίο είχε τον ΑεΜ τον πυροδότησε και αποχώρησε, ελάχιστα πριν σημειωθεί η έκρηξη και προκληθεί η φωτιά.

Από την πυροδότηση των δύο ΑεΜ τα ξημερώματα (01/02-02.30), σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης υλικές ζημιές στις εισόδους των κτηρίων, στα οποία διαμένουν  ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης και ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλη Ντούμα. Οι Υπηρεσίες έχουν παραλάβει υλικό από κάμερες ασφαλείας και εξετάζουν τις κινήσεις περιμετρικά των δύο συγκροτημάτων.

«Κοιμόμουν και άκουσα έναν κρότο και ένα μπαμ. Βγήκα έξω είχε πάρει φωτιά η πόρτα όλη. Ένα από τα γκαζάκια δεν είχε σκάσει», δήλωσε ο δημοσιογράφος . Ενώ ο συνδικαλιστής αστυνομικός υποστήριξε ότι πέραν της δημόσιας έκφρασης του λόγου του, δεν μπορεί να αποδώσει άλλο κίνητρο στους εμπρηστές.

Τη διερεύνηση για τις δύο εμπρηστικές επιθέσεις έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια, ενώ  εξετάζει το ενδεχόμενο να πρόκειται για ενέργειες του “χώρου”, για τις οποίες αναμένεται ανάληψη ευθύνης .