ΤΩΡΑ- Σε εξέλιξη επεισόδια στην πορεία αντιεξουσιαστών

Σε εξέλιξη δύο πορείες στο κέντρο της Αθήνας με την κυκλοφορία να έχει διακοπεί στους κεντρικούς οδικούς άξονες και τις περιμετρικές οδούς να παρουσιάζουν αυξημένη ανάσχεση.

(16/11) Σε 6 συλλήψεις- 4 άνδρες και 2 γυναίκες- προχώρησε η ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο. Πρόκειται για 52άχρονο άνδρα ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι  νεαρής ηλικίας.

Εικόνα από τη  Στουρνάρη στα Εξάρχεια

ΟΜΠΑΜΑ
Φωτο Δ.Βυθούλκας

Τσάντες και σακίδια έμφορτες με μολώτοφ εγκατέλειψαν στα πεζοδρόμια της Πανεπιστημίου μεταξύ Εδουάρδου Λω, τα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου ενώ τους καταδίωκαν διμοιρίες των ΜΑΤ .

Στο ύψος του ΟΤΕ εντόπισαν Αστυνομικές δυνάμεις σακίδια με δοκους μολώτοφ και αυτοσχέδιες εμπρηστικες κατασκευές .

ΟΜΠΑΜΑ
Αντιεξουσιαστές έσπασαν την πόρτα του ΕΜΠ από την πλευρά της Στουρναρη και εισηλθαν στο χώρο

(20.00) Στο ΕΜΠ μπηκαν- περίπου  200 ατομα αντιεξουσιαστές που προκάλεσαν τα επεισόδια με ρίψεις μολώροφ κατά Αστυνομικών.
Ρίψεις μολωτοφ προς στις διμοιρίες οι οποίες έχουν διαταχθεί στην Τοσίτσα και Στουρναρη

Το μπλοκ των αντιεξουσιαστών που προκαλεσαν τα επεισόδια, κινουνται προς Τοσίτσα για ΕΜΠ και Εξάρχεια. Συνεχίζονται οι προσαγωγές.

Ομήρου και Πανεπιστημίου τρεις συλλήψεις ατόμων που απέρριψαν μολωτοφ σε Αστυνομικους .

(19.40) Συμπλοκές μεταξύ των συμμετέχοντων στις πορείες , στο ύψος της Σταδίου. Κρότου λάμψη και χημικά από τις Αστυνομικές δυνάμεις Αποκατάστασης Τάξης ώστε να απωθησουν τούτε αντιεξουσιαστές .

ΟΜΠΑΜΑ
Σταδίου και Εδουάρδου Λω η “ουρά” του μπλοκ των αντιεξουσιαστών

(19.30) Μικρής κλίμακας επεισόδια σημειώθηκαν στην οδό Σταδίου όταν ομάδα περίπου 50 ατόμων,  επιχειρήσαν να διασπάσουν τον Αστυνομικό φραγμό.

Ομπάμα
Φωτο Δ.Βυθούλκας

(19.00) Εμπρησμό σε κάδο απορριμμάτων προκάλεσαν άτομα που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικο χώρο κατά τη διάρκεια πορείας που πραγματοποιούν στο κέντρο της Αθήνας .  Ένταση με τις Αστυνομικές δυνάμεις .

(18.20) Στη Σταδίου η κεφαλή της  πορείας, περίπου 1500 άτομα.

 (17.30) Κλειστή  η Πατησίων  λόγω της πορείας διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του Μπαρακ Ομπαμα.

Πορεια_Ομπαμα
Φωτο, Δ.Βυθούλκας