«Πριν λίγο καιρό…» (VIDEO)

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας για τους κινδύνους της υπερβολικής ταχύτητας, από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Η καμπάνια «Πριν λίγο καιρό…» αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και υλοποιείται σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των δράσεων του Ι.Ο.ΑΣ. για την 4η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ που επικεντρώνεται στο θέμα της ταχύτητας.

Στόχος της καμπάνιας είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό και ειδικά τους νεαρούς θεατές σχετικά με τους κινδύνους και τις οδυνηρές συνέπειες της υπερβολικής ταχύτητας, που αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες θανάτου και πρόκλησης σοβαρού τραυματισμού και αναπηρίας παγκοσμίως.

Η καμπάνια του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας, αποτελείται από τηλεοπτικό σποτ, ραδιοφωνικό μήνυμα και εικαστικό – αφίσα, και προβάλλεται στην Ελλάδα και διεθνώς, ενω προβάλλεται και στην Κύπρο μέσω του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου (CAA).
Υποστηρίζεται επίσης από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) και τον ΟΗΕ, του οποίου το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» αποτελεί Συμβουλευτικό Όργανο.

Το βίντεο ανάρτησε στο λογαριασμό του ο Υπάτιος Πατμάνογλου, ο μοναδικός επιζών στο φονικό τροχαίο στο Ύπατο Θηβών,  ο οποίος συμμετέχει ενεργά στην καμπάνια ενημέρωσης, και προειδοποιεί για τους κινδύνους της υπερβολικής ταχύτητας.