Ύπατο Θηβών: Καταγεγραμμένο στις καμερες διαχείρισης κυκλοφορίας το φονικό δυστύχημα με τους τέσσερις νεκρούς στην Εθνική Οδό

Η πορεία θανάτου και όσα ακολούθησαν από τη στιγμή που οδηγός του Porsche έχει χάσει τον έλεγχο του οχήματός του και το πολυτελές αυτοκίνητό του, παρασύρει στο θάνατο τη μητέρα με το βρέφος της επιβαίνοντες στο σταθμευμένο Peugeot.

Δευτερόλεπτα πριν…. ο θάνατος παρασύρει μητέρα και το νήπιό της επιβαίνοντες στο σταθμευμένο οικογενειακό αυτοκίνητο στο parking της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας, στο ύψος του 83ου χλμ. στο Ύπατο Θηβών (26/02-16.00) οι κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας καταγράφουν τη φονική πορεία του Porsche με τον οδηγό να έχει χάσει τον έλεγχο του οχήματός του σχεδόν 500μετρα πριν το χώρο στάθμευσης με τις δημόσιες τουαλέτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του nantiareport.gr το όχημα από τα στοιχεία κυκλοφορίας προκύπτει να ανήκει σε γόνο επιχειρηματικής οικογένειας που δραστηριοποιείται με αλυσίδα εμπορικών καταστημάτων παιχνιδιών. Λόγω της κατάστασης των πτωμάτων των δύο επιβαινόντων στο πολυτελές αυτοκίνητο δεν έχουν εξακριβωθεί τα στοιχεία οδηγού και συνεπιβάτη καθώς το ενα σωμα εκτινάχθηκε σε μεγάλη απόσταση ενώ από τη φωτιά που ξέσπασε το δεύτερο άτομο δεν αναγνωρίζεται ούτε ως προς το φύλο του (άνδρας ή γυναίκα).

Στο βιντεοληπτικό υλικό (44″ δευτερόλεπτα) καταγράφεται η ξέφρενη φονική πορεία του Porsche.

Μόλις 13λεπτά πριν τις 16.00 το απόγευμα της Κυριακής  (26/02-15.47), στις καμερες διαχείρησης κυκλοφορίας στο Ύπατο Θηβών, καταγράφεται το πολυτελές αυτοκίνητο να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας. Ο οδηγός του Porsche, σχεδόν 500μετρα από το σημείο που βρίσκεται σταθμευμένο στο parking μπροστά από τις δημόσιες τουαλέτες το οικογενειακό όχημα, στο οποίο επέβαιναν μητέρα και το νήπιο αγοράκι της, δείχνει να έχει χάσει τον έλεγχο του οχήματός του.

Αρχικά το Porsche προσκρούει στις προστατευτικές μπάρες αριστερά με μεγάλη ταχύτητα ενω “στροβιλίζεται” στον άξονά του, κινούμενο  στο Εθνικό Οδικό δίκτυο της ΠΑΘΕ στο ύψος του 83ου χλμ έξω από το Ύπατο Θηβών.

Στο parking μπροστά από τις δημόσιες τουαλέτες σταθμευμένο το οικογενειακό αυτοκίνητο, ενψ στο βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας στο Ύπατο Θηβών προκύπτει περιορισμένη κίνηση στο Εθνικό Οδικό δίκτυο καθώς δεν εντοπίζεται καμία αλλη κίνηση διερχόμενου αυτοκινητου στο δρόμο.Το Porsche εισέρχεται στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης με πλευρική ολίσθηση, εκτινάσσεται διαγώνια στη δεξιά πλευρά -ενώ όπως καταγράφεται στο βιντεοληπτικό υλικό- τα λάστιχα καπνίζουν, και προσκρούει στην πισω του σταθμευμένου Peugeot, και το επιβατικό αυτοκίνητο εκτινάσσει 5μετρα από το αρχικό σημείο στάθμευσης, προσκρούει στο οίκημα και κόβεται στα δυο κι εκτινάσσεται το κιβώτιο ταχυτήτων (!)

Ανθρώπινο σώμα διακρίνεται να εκτινάσσεται από το όχημα στην εκτός ελέγχου πορεία του Porsche καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας δε φορούσε ζώνη ασφαλείας.

Τα δυο οχήματα παραδίδονται στις φλόγες με το Porsche να συνεχίζει “φλεγόμενο σωμα” πορεία και καταλήγει πίσω από το οίκημα στον οποίο στεγάζονται οι δημόσιες τουαλέτες στο 83ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας και απανθρακώνεται, καθώς εκτιμάται οτι λόγω της σφοδρότητας τής σύγκρουσης αναφλέγονται τα καύσιμα στο ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων.

Ο πατέρας και οδηγός του Peugeot διακρίνεται να βγαίνει από τις τουαλέτες και αντικρίζει τα δυο αυτοκίνητα να φλέγονται. Προσεγγίζει και επιχειρεί να βοηθήσει τη σύζυγό του και το βρέφος τους, χωρις να μπορει να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια. Πιάνει το κεφάλι του. Η σύζυγός του και το βρεφος τους εχουν βρει ακαριαία στο σημείο του δυστυχήματος, τραγικό θάνατο από τη φωτιά που ξέσπασε.

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και διασώστες του ΕΚΑΒ εντοπίζουν σ, απανθρακωμένο δευτερο άτομο, στις παραμορφωμένες λαμαρίνες του Porsche, χωρίς- μέχρι στιγμής- να έχουν εξακριβωθεί τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και αν πρόκειται για  άνδρα ή γυναίκα.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί η Τροχαία ενώ το υλικό από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας θα παραληφθεί προκειμένου να εξεταστεί στον προσδιορισμό των αιτιών του φονικού δυστυχήματος.