Ποτέ τα γεγονότα δεν είναι “ασύνδετα”- Τα επεισόδια στον Ασπρόπυργο οι υποκινούμενοι ταραξίες και οι “γκρούπες” (video)

Μια χούφτα κατευθυνόμενοι από συγκεκριμένους χώρους ταραξίες προκάλεσαν επεισόδια στον Ασπρόπυργο σε βάρος Αστυνομικών με ρίψεις εκρηκτικών μολώτοφ και κάποιοι επιδόθηκαν σε διαδικτυακές επιθέσεις γιατί ενοχλήθηκαν από το άρθρο του NantiaReport.gr

Παραμονή Πρωτοχρονιάς (30/12-21.15) από την πλευρά της οδού Γενοκτονίας στον Ασπρόπυργο, οργανωμένη γκρούπα, προβαίνει σε ακραίες επιθέσεις με ρίψεις εκρηκτικών μολώτοφ και πέτρες κατά Αστυνομικών (30/12). Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες των ακραίων επιθέσεων, αποδίδονται σε Ρωσοπόντιους, οι οποίοι διαβιούν στην περιοχή. Αφορμή για τα επεισόδια, για τέταρτη φορά, η απόφαση για παράταση του μέτρου των περιορισμών από την Πολιτεία στη Δυτική Αττική .

Όπως διακρίνεται και σε βιντεοληπτικό υλικό που κατέγραφαν μεταξύ τους, και δημοσιοποίησαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, περίπου 80ταραξίες “αγωνιστές” βγήκαν στο “αντάρτικο πόλης” με φονικά πυρά σε βάρος Αστυνομικών, οι οποίοι εκτελούν εντολές για τη διασφάλιση της έννομης τάξης, καθώς αυτή η γκρουπα των ταραξιών “αρνητών” αντιδρά στις μάσκες και τα υγειονομικά μέτρα που έχει επιβάλλει η πρωτόγνωρη και ακραία συνθήκη του Covid-19 .
Όπως επισημαίνουν γνωρίζοντες την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής τα επεισόδια σε όλες τους τις φάσεις σε βάρος των Αστυνομικών δυνάμεων έρχονται σε ακολουθία της αστυνομικής επιχείρησης της ΕΛΑΣ (19/12) σε παράνομο εργοστάσιο τσιγάρων που λειτουργούσε στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Είχαν προηγηθεί ανάλογης έκτασης ακραία επεισόδια ανήμερα Χριστουγέννων (25/12-20.00) στην περιοχή του Ασπροπύργου επί της Λ. ΝΑΤΟ στη λεωφόρο ΝΑΤΟ του Ασπροπύργου, από οργανωμένη ομάδα Ρομά και ομογενών από τη Ρωσία, κι έληξαν με την παρέμβαση της αύρας της ΕΛΑΣ με ρίψεις νερού, έναν τραυματία Αστυνομικό, και ρίψεις δεκάδων εκρηκτικών μολώτοφ μεταξύ άλλων κατά των Αστυνομικών .

Με αφορμή το δημοσίευμα για τα ακραίας βίας επεισόδια, την παραμονή της Πρωτοχρονίας (30/12-21.15) στη θέση Γκοριτσα Ασπροπύργου, τόσο η σελίδα του @NantiaReport.gr στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook δέχθηκε υβριστικά σχόλια και επιθέσεις με τους συντάκτες των σχολίων στην πλειοψηφία τους με ψευδώνυμους λογαριασμούς και “avantars”. Οι συντάκτες των σχολίων, ενοχλήθηκαν από τον προσδιορισμό των εμπλεκομένων στα επεισόδια, ενώ πρόθεσή τους ήταν να γίνει αναφορά σε “όλους τους κατοίκους του Ασπροπύργου” ως αντίδραση τα περιοριστικά μέτρα, καθώς επίσης δηλώνουν ενοχλημένοι από την αναφορά στους ομογενείς από τη Ρωσία διαβιούντες στην περιοχή.

Αρκεί μια προβολή βιντεοληπτικής αποτύπωσης από drone στα προηγούμενα επεισόδια (25/12) στον Ασπρόπυργο πάλι στην ίδια πλευρά του Ασπροπύργου καθώς και τα βίντεο τα τα οποία δημοσιεύτηκαν από συγκεκριμένους λογαριασμούς με δράσεις υποκίνησης και σε άλλες καταστάσεις, για να γίνει αντιληπτό ποιοι θέλουν να μεταφέρουν ψευδείς πληροφορίες για πραγματικά γεγονότα τα οποία προκάλεσε μια κατευθυνόμενη γκρουπα 80 ταραξιών με εγκληματικές συμπεριφορές .

Ως δημοσιογράφος έχω βρεθεί με διαφορετικές αφορμές να δέχομαι επιθέσεις από τους “επαναστάτες του πληκτρολογίου” και “ακτιβιστικες γκρουπες” και γκρουπούσκουλα των άκρων. Σας ενημερώνω ότι δε θα ασκήσω το λειτούργημά μου για κανέναν από τους “ακραίους ταλιμπαν” καθ’ υπόδειξη. Και προφανώς η αναφορά σε ομογενείς από τη Ρωσία (Ρωσοπόντιους) δεν προσβάλει σε καμία περίπτωση του Έλληνες Πόντιους εκδιωγμένους από τις πατρίδες τους, αλλά αρκετά ” βολική” εκδοχή για τους ίδιους πάντα “υποκινητές” να αποδώσουν χαρακτηριστικά σε στοιχείο αναφοράς σε ρεπορτάζ για να επιτύχουν το σκοπό τους, να περάσουν τις δικές τους θέσεις και απόψεις για να “εξυπηρετηθούν”.

Άλλωστε Αρχή του NantiaReport.gr είναι να αποτυπώνει τα πραγματικά γεγονότα και να αποδίδει τους πραγματικούς εμπλεκόμενους στα περιστατικά, “όταν συμβαίνει όπου συμβαίνει, όπως ακριβώς συμβαίνει!” Επίσης στο πλαίσιο του ρεπορτάζ με τη ροή των πληροφοριών να είναι σε εξέλιξη μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να αλλάξουν κάποιες αρχικές πληροφορίες , σε αυτές λοιπόν τις εξελίξεις το NantiaReport.gr προχωράει σε διόρθωση ώστε να αποκαθίσταται η στρεβλή άποψη. Για όσους καλούν σε μαζικές αναφορές για να ρίξουν τη σελίδα του NantiaReport.gr για οτιδήποτε συμβεί πλέον είναι υπόλογοι και για προτροπή σε έκνομες ενέργειες.

Καλές γιορτές- μέρες που είναι- και το 2021 να είναι χρονιά της υγείας και της ασφάλειας  .

Νάντια Αλεξίου