Ανακοίνωση Χαρδαλιά: Αυστηροποίηση μέτρων περιορισμού σε Δυτική Αττική και Κεντρική Μακεδονία

Ανακοινώσεις από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, για αυστηροποίηση μέτρων περιορισμού που θα επιβληθούν σε Δήμους της Δυτικής Αττικής, μεταξύ των οποίων Ελευσίνα και Ασπρόπυργος, καθώς και στην ΠΕ Κοζάνης

Από τη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, στο πλαίσιο των έκτακτων ανακοινώσεών του, επίκεινται να αναγγείλει αυστηροποίηση στα μέτρα περιορισμού σε περιοχές της Δυτικής Αττικής μεταξύ αυτών η Ελευσίνα , η Φυλή και ο Ασπρόπυργος, και ηπιότερα σε Μέγαρα και Μάνδρα καθώς και στην Περιφερειακή Ενότητα της Κοζάνης. Ενώ παράλληλα αυστηροποίηση στους ελέγχους εισόδου και εξόδου στις περιοχές αυτές θα διεξάγονται από τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. Είναι ενδεικτικό ότι στην πόλη της δυτικής Μακεδονίας την τελευταία εβδομάδα εντοπίστηκαν 443 ενεργά κρούσματα, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται σε δομή με λαθρομετανάστες.

Στις περιοχές μεταξύ άλλων έχει τεθεί ως σκέψη η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 19.00 το απόγευμα έως και τις 06.00 το πρωί της επόμενης ημέρας, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα κομμωτήρια και τα Κέντρα αισθητικής, εν αντιθέσει με την υπόλοιπη επικράτεια, καθώς επίκειται η διακοπή λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων με τη μορφή προπαραγγελίας και παραλαβής από το κατάστημα.

Οι ανακοινώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας έρχονται μετά τις προειδοποιήσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλιας για τις “κόκκινες” περιοχές αλλά και τις ανησυχίες που εξέφρασε η επιτροπή των επιστημονικών εμπειρογνωμόνων καθώς ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, το επιδημιολογικό φορτίο εμφανίζεται ιδιαίτερα επιβαρυμένο .

Χρυσοχοΐδης: “Ανησυχώ πάρα πολύ, τα πράγματα δεν πάνε καλά”

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος βρίσκεται στην Κοζάνη, σε δηλώσεις του μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού στο Νομό, σημείωσε ενδεικτικά, «Βρισκόμαστε εδώ σήμερα γιατί ανησυχούμε πάρα πολύ” είπε και πρόσθεσε: “το φαινόμενο αποκτά ενδημικά χαρακτηριστικά, η πόλη και η περιοχή βασανίζεται πάρα πολλούς μήνες από τον κορονοϊό. Τα μεγέθη δεν είναι καλά έτσι όπως εξελίσσονται, γι΄ αυτό και η προσπάθειά μας από εδώ και πέρα θα είναι πρώτον η αυστηρή τήρηση των μέτρων. Έχουμε σχέδιο το οποίο θα εφαρμόσουμε. Θέλω να δηλώσω ότι είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε όλα εκείνα τα μέτρα, να λάβουμε όλες εκείνες τις αποφάσεις προκειμένου να ανακοπεί ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας στην περιοχή. Θα είμαστε κοντά στους Κοζανίτες, στις Κοζανίτισες, στους πολίτες του νομού Κοζάνης” τόνισε ο υπουργός. Εκτίμησε, παράλληλα, ότι “σε λίγες εβδομάδες θα αρχίσει η αποκλιμάκωση όλης αυτής της έντασης ». Ο ίδιος συνέστησε υπομονή σε όλους και διαβεβαίωσε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης θα εφαρμοστεί πλήρως , ενώ υπογράμμισε ότι, «έρχεται το εμβόλιο” και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι “σε δύο μήνες περίπου θα αρχίσει σταδιακά να αποκλιμακώνεται η πανδημία και θα αρχίσει σταδιακά η κανονική μας ζωή» .