Οι ευχές του NantiaReport.gr για τη νέα χρονιά στους εργαζόμενους νυχτερινής βάρδιας ενστόλους και διασώστες

Η χρονιά που ολοκληρώθηκε, ήταν μια χρονιά με κοινωνικές αποστάσεις και ανάγκη δημιουργίας αισθήματος ασφάλειας, ακόμα και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, κάποιοι βρέθηκαν σε βάρδια

Το 2020 για την Ελλάδα, ήταν μια χρονιά δοκιμασίας. Δοκιμάστηκαν η εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της Χώρας. Το ένστολο προσωπικό στην κρίση του Έβρου βρέθηκε στα σύνορα με την Τουρκία σε μήκος 220χιλομέτρων στην έκταση του φράχτη. Αστυνομικοί από όλη την επικράτεια, ανθρώπινες “ασπίδες” μαζί με τους ακρίτες, διαφύλαξαν τη εδαφική ασφάλεια της και απέτρεψαν δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που έφτασαν καθοδηγούμενοι στο φράχτη να περάσουν στην Ελλάδα, για να βρεθούν στην Ευρώπη!

Και στη συνέχεια ήρθε η υγειονομική κρίση. Με τους υγειονομικούς να καταβάλλουν τη δική τους προσπάθεια να παράσχουν ιατροφαρμακευτική φροντίδα στους νοσούντες από τον covid19. Και σε αυτή την κρίση, το ένστολο προσωπικό βρέθηκε να ενεργεί ελέγχουν στην εφαρμογή των μέτρων υγειονομικής προστασίας του πληθυσμού, όχι με την απόλυτη συνεργασία τους, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο δύσκολο το έργο τους.

Λόγω συνθηκών φέτος οι γιορτές είναι .. διαφορετικές! Για τους ενστόλους και τους διασώστες υγείας, οι οποίοι βρέθηκαν να εργάζονται στην αλλαγή του χρόνου, ήταν μια ακόμα νυχτερινή υπηρεσία με αυξημένες κλήσεις σε συνδρομή βοήθειας και επέμβασης!

Το Nantiareport.gr για το 2021, εύχεται στους ένστολους, τις οικογένειές τους και τους πολίτες, υγεία και ασφάλεια! Με μια υπόσχεση από όλους,  του χρόνου όλοι μαζί!

Αλεξίου Νάντια