Ασπρόπυργος: Σοβαρά επεισόδια από Ρωσοπόντιους με μολώτοφ μετά την απόφαση παράτασης των περιοριστικών μέτρων (video)

Με αφορμή την παράταση των περιοριστικών μέτρων, ομογενείς από τη Ρωσία διαβιούντες στο συνοικισμό της περιοχής Ασπροπύργου, επιδίδονται για μια ακόμα φορά σε ακραίες επιθέσεις με εκρηκτικές μολώτοφ κατά αστυνομικών

Σε οκτώ προσαγωγές, εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις, προχώρησε η Αστυνομία για τα επεισόδια με ρίψεις μολώτοφ και πέτρες κατά Αστυνομικών σε ένταση στην περιοχή του Ασπροπύργου .

Τα επεισόδια (30/12-21.15) εκδηλώθηκαν στην οδό Γενοκτονίας, με επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών των ΜΑΤ με ρίψεις μολώτοφ και διαφυγή των ταραξιών σε στενά της περιοχής του Ασπροπύργου. Οι δυνάμεις της Αστυνομίας προχώρησαν σε ανάσχεση των ταραξιών.
Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr προσδιορίζουν ως χώρο των επεισοδίων την περιοχή όπου διαβιούν Ρωσοπόντιοι- Τσετσένοι και Κοζάκοι- και περιγράφουν ομάδα περίπου 80άτομα, να επιδίδονται σε επεισόδια.

Διμοιρίες της Υ.ΜΕ.Τ και της ΥΑΤ με τη συνδρομή του “Αιαντα” προχώρησαν σε ρίψεις νερού ενώ δέχθηκαν εκρηκτικές μολώτοφ, απλώθησαν τους ταραξίες οι οποίοι διέφυγαν στα στενά. Στην περιοχή παραμένει αστυνομική δύναμη σε αποτροπή ενεργειών.