Πώς απέδρασε ο Σομαλός ενώ ήταν χειροπεδημένος με Αλγερινό στο πίσω κάθισμα συμβατικού της Ασφάλειας (ΦΩΤΟ)

Το πρόβλημα στο σύνολο των Αστυνομικών Τμημάτων του κέντρου της Αθήνας με τα κρατητήρια, αναδεικνύει η απόδραση του Σομαλού από το συμβατικό όχημα της ασφάλειας

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 21άχρονου Σομαλού Κ.Μ ο οποίος απέδρασε μέσα από συμβατικό όχημα της ασφάλειας (28/09-17.00) κατά τη μεταγωγή του από το Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων στο Τμήμα της Κυψέλης, προκειμένου να κρατηθεί καθώς είχε συλληφθεί για διακίνηση ναρκωτικών στα Εξάρχεια.

Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr αναφέρουν ότι ο Σομαλός, ήταν προβλεπόμενα χειροπεδημένος με έτερο Αλγερινό κρατούμενο στο πίσω κάθισμα του συμβατικού οχήματος σε μεταγωγή προς το ΤΑ Κυψέλης,  καθώς το τελευταίο 6μηνο τα κρατητήρια των Εξαρχείων, λόγω τεχνικών προβλημάτων δε λειτουργούν. Στο ύψος της Χεϋδεν, οι δύο Αστυνομικοί της Ασφάλειας Εξαρχείων άκουσαν την πόρτα να κλείνει πίσω τους, και διαπίστωσαν την απόδραση του κρατουμένου, ενώ στη θέση του παρέμεινε ο έτερος κρατούμενος με τη χειροπέδα να κρέμεται στο χέρι του. Ο συνοδός του περιπολικού επιχείρησε να καταδιώξει τον Σομαλό, ενώ στο υπηρεσιακό όχημα παρέμεινε ο οδηγός για φύλαξη του Αλεγερινού, ο οποίος ενημέρωσε και το Κέντρο για την απόδραση του κρατούμενου .

Η εξήγηση που δίδεται απο την ίδια υπηρεσιακή πηγή του NantiaReport.gr για την απόδραση, είναι ότι ο Σομαλός, με ύψος 1.80 καθώς είναι εξαιρετικά αδύνατος, κατάφερε να βγάλει το χέρι του από τη χειροπέδα και εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι το συμβατικό υπηρεσιακό όχημα δεν είχε ενεργοποιημένες στις πίσω πόρτες τις εσωτερική ασφάλεια, την άνοιξε και απέδρασε από τη συνοδεία, στο ύψος της Χεϋδεν (Παιωνίου).  Όπως ανέφεραν στην Υπηρεσία τους οι Αστυνομικοί τελευταία οπτική επαφή είχαν με τον δραπέτη, αν και ακολούθησε πεζή καταδίωξη και ο Σομαλός φορούσε .. σαγιονάρες, σε κίνησή τους προς την Αχαρνών όπου διέφυγε στα γύρω στενά.

Από Αστυνομικές πηγές ο Σομαλός περιγράφεται γνώστης της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας καθώς, στις πιάτσες και τα κρησφύγετα σε παλαιά κτήρια τα οποία τελούν υπό κατάληψη ως χώροι παράνομης διαμονής λαθρομεταναστών . Παρά τις αναζητήσεις από τα πληρώματα του τομέα κέντρου Αθηνών, στην ευρύτερη περιοχή του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος της Αθήνας, ο  Σομαλός, δεν έχει εντοπισθεί .