ΜΚΟ δρουν με καθεστώς μαφίας, επικίνδυνες για την Εθνική ασφάλεια της χώρας

Η αποκάλυψη της δράσης των ΜΚΟ με τα μέλη τους σε οργανωμένο δουλεμπορικό κύκλωμα και τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ αυταπόδεικτα για την κατάσταση που επικρατεί στις μεταναστευτικές ροές

Όπως αποδείχθηκε από την κοινή επιχείρηση της ΕΛΑΣ του Λιμενικού και της ΕΥΠ, ΜΚΟ δρουν με καθεστώς μαφίας και καθίστανται επικίνδυνες για την Εθνική ασφάλεια της χώρας. Με προκάλυμμα την «αλληλεγγύη» και το καθεστώς μη ελέγχου για τη λειτουργία τους,-τουλάχιστον – τέσσερις ΜΚΟ με έδρα το εξωτερικό είχαν “στήσει” δουλεμπορικό δίκτυο μεταφοράς λαθρομεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, οι ΜΚΟ: Mare Liberum, Sea Watch, FFMEV, Watch the Med, εκ των οποίων με έδρα κυρίως την Τουρκία, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο μεταναστευτικό σχεδόν από την αρχή της κρίσης είχαν δομημένη λειτουργία οργανωμένου κυκλώματος δουλεμπορικής διακίνησης λαθρομεταναστών. Από την εξέλιξη της έρευνας, προέκυψε η εμπλοκή για 35 συνολικά αλλοδαπούς – Γερμανοί, Ελβετοί, Γάλλοι, Βούλγαροι, Ισπανοί, Αυστριακοί και Νορβηγοί καθώς και δύο υπήκοοι τρίτων χωρών- ένας Ιρανός και ένας Πακιστάνος- εκ των οποίων 33 δηλωμένοι ως μέλη ΜΚΟ, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα -κατά περίπτωση – αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της κατασκοπείας, της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, καθώς και παραβάσεων του Κώδικα Μετανάστευσης.

Η δράση του οργανωμένου κυκλώματος είχε προκάλυμμα τη λειτουργία – κατ’ επίφαση – ΜΚΟ με τα μέλη τους να αναλαμβάνουν να οργανώσουν, να εξοπλίσουν και υποδείξουν στους παράνομα διακινούμενους λαθρομετανάστες  να απορρίψουν επίσημα έγγραφα ταυτοπροσωπίας τους – ώστε να καταγραφούν “κατά δήλωσή τους”- καθώς και πώς να κινηθούν κατά την άφιξή τους στον ελληνικό χώρο υποδεικνύοντάς τους τα ελληνικά παράλια για τον ..κατάπλου των λέμβων τις οποίες παρατηρούσαν με συστήματα γεωεντοπισμού και εφαρμογές , με μέλη των ΜΚΟ από την άλλη πλευρά να τους υποδέχονται στις Ελληνικές παραλίες.

Σύμφωνα με την έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στην Ελλάδα την τελευταία 7ετία (από 01-01-2014 έως 20-09-2020), έχουν εισέλθει παράνομα εντός Ελληνικής επικράτειας 1.256.190 μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες. Εκ των οποίων οι 1.202.185 από τη θάλασσα στα νησιά του Β.Α Αιγαίου και οι υπόλοιποι 54.005 λαθρομετανάστες εισήλθαν από τον Έβρο, ενώ 1.948 λαθρομετανάστες έχουν πνιγεί ή καταλήξει το επίμαχο διάστημα. Μόνο μέσα στο 2020 από τα σύνορα στον Έβρο , εισήλθαν παράνομα 3.541 λαθρομετανάστες, ενώ στα νησιά κατέπλευσαν 9.036 λαθρομετανάστες . Οι αριθμοί ωστόσο αποτυπώνουν όσους είναι καταγεγραμμένοι καθώς θεωρείται δεδομένη η παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών με την αρωγή ΜΚΟ και κυκλωμάτων που δρουν στον Έβρο, με απευθείας μεταφορά στα σύνορα, χωρίς να έχουν αποτυπωθεί τα στοιχεία τους και η παρουσία τους εντός της επικράτειας .

Να σημειωθεί ότι ο Ελληνικός νόμος, για τους παράνομα εισερχόμενους λαθρομετανάστες, προβλέπεται σύλληψη, κράτηση, δικάσιμος και καταδίκη σε φυλάκιση με επιβολή προστίμου, και απέλαση. Ωστόσο με την εκμετάλλευση της “προσφυγικής” ιδιότητας, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, δύνανται ανεξαιρέτως το δικαίωμα στους λαθρομετανάστες να υποβάλλουν αίτημα παροχής ασύλου, με μοναδικό στοιχείο την ατομική τους δήλωση ταυτοπροσωπίας – χωρίς έγγραφα από επίσημες Αρχές- και με την εμπλοκή των ΜΚΟ η διαδικασία γίνεται εξαιρετικά δυσχερής για τον κρατικό μηχανισμό , μια κατάσταση που επιδείνωσε, η Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ την οποία έχει υπογράψει η χώρα και καμία άλλη Ευρωπαϊκή χώρα δε δέχεται να ανακληθεί .