Πολυτεχνειούπολη: Η δόκιμος αστυνομικός με όπλο στα χέρια απολάμβανε την παρέα των Αλβανών συμμοριτών- Είχαν αρπάξει ανήλικο και εισέβαλλαν στο σπίτι της οικογένειάς του

Η αστυνομική επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και της ΕΚΑΜ, το πρωί της Τρίτης (27/09-06.00) σε εστίες της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου,, στην Καισαριανή και το Βύρωνα.

Στις έρευνες, συνελήφθησαν συνολικά 32 άτομα, σε σπίτια των περιοχών Ζωγράφου και Βύρωνα και 13 στους χώρους της φοιτητικής εστίας. Μεταξύ των συλληφθέντων της αστυνομικής επιχείρησης, η δόκιμος αστυνομικός Γ.Α η οποία είχε τοποθετηθεί στη Γραμματεία του ΑΤ Ζωγράφου και φέρεται ως “πληροφοριοδότης” στις συμμορίες των Αλβανών .

Σύμφωνα με διαρροές της ΕΛΑΣ, φέρεται η 22χρονη δόκιμος αστυνομικός να είχε ενεργό ρόλο με παροχή πληροφοριών προς τα μέλη των Αλβανικών εγκληματικών ομάδων για τις επιχειρήσεις της αστυνομίας. Η ίδια φέρεται να είχε επαφές με άτομο που διατηρούσε ποινικό παρελθόν και έχει απασχολήσει τις Αρχές. Σε φωτογραφικό στιγμιότυπο στους λογαριασμούς που διατηρούσαν τα μέλη των εγκληματικών ομάδων, απεικονίζεται σε χώρο της Πολυτεχνειούπολης με Tokarev, στα χέρια της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η φοιτητική εστία χρησιμοποιούνταν «ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας».

Σε άλλα βιντεοληπτικό υλικό από ερασιτεχνική λήψη, το οποίο είχαν αναρτήσει τα μέλη των εγκληματικών ομάδων σε “ανοιχτούς” λογαριασμούς που διατηρούν στα κοινωνικά δίκτυα, διάρκειας 20 δευτερολέπτων ολοκληρώνεται με μια .. “απειλή σφαγής” ως “προειδοποίηση” προς “αντιπάλους” και όσους βρεθούν να τους  καταδιώξουν.

Αρχηγός στη δεύτερη και την τρίτη συμμορία είναι ο 30χρονος σεσημασμένος κακοποιός, ο ανασύρθηκε τραυματίας από τα πυρά της 35χρονης Ανθυπαστυνόμου. Στενός συνεργός του, συνδετικός σύνδεσμος της 22χρονης δοκιμου αστυνομικού Γ.Α, σε βάρος του έχει ασκηθεί Δίωξη για αρπαγή του -τότε- ανηλικου (2019) γιου του Μάκη Παπαδάκου στο Παγκράτι, από τον οποίο άρπαξαν τα κλειδιά του διαμερίσματος της οικογένειας και εισέβαλλαν στο σπίτι τους.

Από τις έρευνες που έγιναν στην Πολυτεχνειούπολη και στα διαμερίσματα στα οποία διέμεναν τα μέλη των συμμοριών, η αστυνομία κατάσχεσε, τέσσερα οχήματα, πιστόλι οπλισμένο, 50 φυσίγγια, πιστόλι, έξι φυσίγγια, δύο γεμιστήρες, πτυσσόμενα γκλοπ, σουγιά, εργαστήριο υδροπονικής, 2700 γραμμάτια κάνναβης, 40 γραμμάρια κοκαΐνη, και μετρητά στο ύψος ποσού €7.500 .