Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Αστυνομική επιχείρηση με πυρα εκφοβισμού σε ύποπτο διακίνησης ναρκωτικών, ο οποίος ειχε καταφύγει στις παλιές φοιτητικές εστίες

Πυρά εκφοβισμού και ακινητοποίησης σε αστυνομική επιχείρηση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου στις παλιές φοιτητικές εστίες σε αναζήτηση υπόπτου για διακίνηση ναρκωτικών

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση αστυνομικοί είχαν ευρεία επιχείρηση (27/09-06.00) παρουσία Εισαγγελέα στις παλιές φοιτητικές εστίες στου Ζωγράφου για τη σύλληψη υπόπτου σε διακίνηση ναρκωτικών και εγκληματικές πράξεις.

Η επιχείρηση στη Φοιτητική Εστία, πραγματοποιήθηξε καθως διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη Ανθυπαστυνόμος αποχώρησε λόγω αδιαθεσίας και δέχθηκε επίθεση με κατσαβίδι από σεσημασμένο 30χρονο Αλβανό, και με χρήση του υπηρεσιακού της όπλου ενήργησε πυρά εκφοβισμού και ακινητοποίησης, τραυματίζοντάς τον.

Σε βάρος του 30χρονου Αλβανού σεσημασμένου στις Αρχές εκκρεμούν τέσσερα εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο Αλβανός τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν εξι ομάδες ΟΠΚΕ, τέσσερις ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.

Προανάκριση για το ένοπλο επεισόδιο ενεργεί η Ασφάλεια.