Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων

Συνεχίζεται η δίκη σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με κατηγορούμενους μέλη της Χρυσής Αυγής

Μετά τη διακοπή της 26ης Ιουλίου, η Έδρα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, απέρριψε το αίτημα αναβολής που υπέβαλε η υπεράσπιση του κατηγορούμενου Νίκου Μιχαλολιάκου, με αιτιολογικό προβλήματα υγείας μετά από πολυήμερη νοσηλεία του σε ΜΕΘ λόγω κορωνοϊού.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου προσκόμισε ιατρικές γνωματεύσεις επικαλέστηκε προβλήματα αντιληπτικής ικανότητας του Νίκου Μιχαλολιάκου, καθώς και κινητικά προβλήματα, για τα οποία από τις 6 Ιουνίου βρίσκεται σε πρόγραμμα αποκατάστασης εργοθεραπείας, λογοθεραπείας και αυτοεξυπηρέτησης.

Στο δευτεροβάθμιο Δικαστήριο δικάζονται 50 στελέχη της Χρυσής Αυγής, με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, με την υπόθεση να κρίνεται από μηδενική βάση. Από τους καταδικασθέντες για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, οι δώδεκα ενδέχεται να καταδικαστούν και σε υψηλότερες ποινές από αυτές που τους επιβλήθηκαν στο πρωτοβάθμιο Δικαστήριο. Οι ποινές κρίθηκαν χαμηλές από τον Εισαγγελέα Εφετών, με αποτέλεσμα να ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση.