πλατεία Βαρνάβα: Εν ΟΔΟ η ΕΛ.ΑΣ, με απαγόρευση διέλευσης και παραμονής σε υπαίθρια .. κορωνοπάρτυ

Απόφαση εφαρμογής περιοριστικών μέτρων από την ΕΛ.ΑΣ σε αποτροπή των συναθροίσεων με ανάπτυξη της Ομάδας Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι

Με τα κρούσματα στην Αττική και τις εισαγωγές στα Νοσοκομεία να αυξάνονται, τις καταγγελίες πολιτών για συνωστισμό σε υπαίθριους χώρους και πλατείες με την “επικάλυψη” του take away από μπαράκια και καφετέριες, η ΕΛ.ΑΣ αποφάσισε να παρέμβει. Το απόγευμα της Παρασκευής (16/04) στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, αναπτύχθηκε ομάδα περίπου 50 αστυνομικών της νεοσύστατης Ο.Δ.Ο.Σ, ώστε να αποτρέψουν την οποιαδήποτε πρόθεση σε .. βραδινό συνωστισμό. Εντολή της Διεύθυνσης ήταν να μην επιτραπεί η διέλευση και παραμονή του οποιουδήποτε – εκτός του περιπτερά που λειτουργεί επιχείρηση επί της πλατείας και των πελατών του, ενώ δεν επέτρεπαν ούτε σε διανομείς να διέλθουν.

Ανάλογες “συγκεντρώσεις” εξωστρέφειας έχουν παρατηρηθεί από νεαρά άτομα στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, στην Καισαριανή και το Καλλιμάρμαρο, ανά χείρας με ποτά και φαγητό με ανύπαρκτα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Με παρέμβαση της Αστυνομίας και σε αυτές τις περιοχές, με προτροπή, απομάκρυναν τα συγκεντρωμένα άτομα.