Αγία Παρασκευή: Πραγματοποίησαν ψευδή παραπλανητική αναγγελία- “Ήθελαν να εγκλώβισουν πληρώματα της ΔΙΑΣ”

Σε συγκέντρωση ατόμων του “χώρου” κλήση με ψεύδη αναγγελία στο Κέντρο προκάλεσε εντολή για αυξημένη επιτήρηση προς τα πληρώματα για την ασφάλειά τους

Περίπου 2000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεια Αγίας Παρασκευής. Περίοικοι ενημέρωσαν με κλήσεις για παραστάσεις των μέτρων το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ωστόσο μια ψευδής παραπλανητική αναγγελία, σύμφωνα με πληροφορίες του Nantia, προκάλεσε αυξημένη επιφυλακή στα πληρώματα και εντολή για μέτρα αυτοπροστασίας.

Σύμφωνα με την αναφορά (13/03-15.00) στον τηλεφωνητή του Κέντρου “διέκρινε” την παρουσία “ατόμων με όπλα στο χώρο” και ενημέρωσε την Άμεση Δράση.  Με δεδομένο όσων έχουν προηγηθεί με στοχοποίηση του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ και τα παραπλανητικά τηλεφωνήματα στο πρόσφατο παρελθόν για τα πληρώματα της ΔΙΑΣ, διαβιβάστηκε εντολή για εκ του μακροθεν επιτήρηση της συγκέντρωσης καθώς η εκτίμηση ήταν ότι πρόκειται για παραπλανητική αναγγελία.

Την ίδια ώρα με διαδικτυακά καλέσματα “αυθόρμητες” συγκεντρώσεις “ενάντια στην κρατική καταστολή και την αστυνομική βία”, σε Εξάρχεια, Αμπελόκηπους, Νέα Ιωνία, και Ίλιον, στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.