Ν.Πέραμος: Ανήλικα Ρομά επιτέθηκαν σε πλήρωμα του Λιμενικού σε έλεγχο για άσκοπη μετακίνηση

Τα στελέχη του Λιμενικού εντόπισαν την παρέα των ανήλικων Ρομά, κι επιχείρησαν έλεγχο καθώς δεν τηρούσαν μέτρα υγειονομικής προστασίας, προκειμένου τους επιβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο

Στην παραλία της Νέας Περάμου κοντά στο ανοιχτό θεατράκι της πόλης, περιπολία του Λιμενικού μεταξύ των οποίων ο Υποδιοικητής της Υπηρεσίας, εντόπισε την κίνηση παρέας ανήλικων Ρομά,  λίγο μετά τις 23.00 το βράδυ (16/04) και ενώ ήταν σε εφαρμογή ο περιορισμός κυκλοφορίας και τα κάλεσαν για έλεγχο. Αρχικά τα Ρομά επιτέθηκαν φραστικά στα στελέχη του Λιμενικού όταν του ζητήθηκαν τα στοιχεία για να του επιβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο, με τον Υποδιοικητή της Υπηρεσίας, να δέχεται γρονθοκοπήματα από 17χρονο Ρομά, σύμφωνα με μαρτυρίες περαστικών.
Ο ανήλικος Ρομά, ακινητοποιήθηκε και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας και στην συνέχεια στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, και στη συνέχεια προσήχθη στο Λιμεναρχείο. Με προφορική εντολή Εισαγγελέα ο 17χρονος Ρομά αφέθηκε ελεύθερος ενώ ο τραυματίας Λιμενικός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.
Το Λιμεναρχείο έχει αναλάβει την προανάκριση του περιστατικού.